Logo bosscheomroep.nl
Angelie en Henk laten hun droom uitkomen in Spanje
Angelie en Henk laten hun droom uitkomen in Spanje

Van de Maaspoort naar Hondon de los Frailes in Spanje

  Zakelijk

's-HERTOGENBOSCH - "Ik klink waarschijnlijk wat hol", zegt Angelie Denis-Pijnappels als ze haar telefoon opneemt. "Haar huis in de Maaspoort is helemaal leeg op een paar dozen na. Binnenkort vertrekken haar man Henk en zij naar Spanje om daar hun droom na te jagen in hun B&B Casa de la Piña. Het idee begon allemaal drie jaar geleden nadat Henk na een ongeluk thuis kwam te zitten en een aantal maanden later zijn ontslag kreeg. Toen zij zelf nog een burn-out kreeg en een goede vriend zichzelf van het leven beroofde werd het tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

Door Lesha Bosman


"We begonnen ons af te vragen waar we nou allemaal mee bezig waren", vertelt Angelie. "Onze kijk op het leven veranderden en we hebben onszelf toen de vraag gesteld of we zo door zouden gaan of toch onze droom achterna zouden gaan. We hebben gekozen voor het laatste. Ik ben op internet gaan zoeken naar een geschikte Bed en Breakfast in Spanje. Maar zo makkelijk was die zoektocht nog niet. We zijn begonnen in Zuid Spanje maar al snel bleek dat de zomers daar wel erg warm zijn. De Costa Blanca bleek een heel fijn klimaat te hebben. Goede zomers en milde winters, precies wat we voor ogen hadden. We zijn er regelmatig naartoe gegaan om naar verschillende huizen te kijken met de lokale makelaars. Op de foto's in de advertenties leek alles een paradijsje maar vaak viel het in het echt heel erg tegen. We hebben heel veel huizen bezocht voordat we ons droomplekje vonden."

Droomplek
Afgelopen zomer gingen we weer richting de Costa Blanca. Er stonden acht bezichtigingen op het programma. Na zeven bezichtigingen die allemaal tegenvielen, had ik het wel gehad. Ik had zelfs geen zin meer om de laatste dag nog naar nog een bezichtiging te gaan maar mijn man heeft doorgezet. Toen we de volgende dag aankwamen bij het huis keken mijn man en ik elkaar aan. We wisten meteen dat we onze droomplek gevonden hadden. Dit was precies wat we zochten en alles viel op zijn plek. Terug in de hotelkamer hebben we direct onze zoon gebeld en onze ouders om te vragen of zij nog steeds achter onze beslissing stonden. Daarna hebben we een bod uitgebracht.

Heimwee
Ik heb mijn hele leven in 's-Hertogenbosch gewoond waarvan de laatste 16 jaar in ons huis in de Maaspoort. Het was dus best heel lastig om het huis te verkopen en achter te laten. Maar het moeilijkst vind ik om onze zoon en familie en vrienden achter te laten. Mijn zoon is 27 jaar en heeft zijn eigen leven maar ik zal het soms echt wel missen dat ik niet zomaar even bij hem kan aanwaaien. Tja, we zullen elkaar af en toe best even moeten steunen als we het daar even moeilijk mee hebben. Maar ik heb ook heel erg veel zin om de kamers van onze casa op te knappen. Ik ben tien jaar interieurstyliste geweest en mijn handen jeuken om er onze eigen sfeer aan te geven. Onze B&B heeft 3 gastenkamers met badkamers en suite, elk met een eigen entree van buitenaf, een terrasje en allen voorzien van airco. We hebben een mooi zwembad met buitendouche, ligbedden met parasols aan het zwembad en verschillende terrassen waar de gasten gezellig een drankje of hapje kunnen nuttigen. Op het terras aan het zwembad bevind zich ook een honesty bar en koffie en thee faciliteiten, waar men tegen een geringe vergoeding koffie, thee,fris of een alcoholisch drankje kan nemen, of een lekker ijsje. Elke ochtend een uitgebreid ontbijt met heerlijk verse producten, zo kan men de dag goed beginnen. Gasten kunnen ook een paar keer per week aan de gastentafel aanschuiven voor een diner, een barbecue of een Spaanse avond met tapas of paella. We hopen in februari klaar te zijn zodat we in maart de eerste gasten kunnen ontvangen. We hopen in de toekomst heel veel mensen een heel fijne vakantie te bezorgen."

Voor meer informatie en reserveringen kunt u kijken op www.casadelapina.com.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox