Logo bosscheomroep.nl
Hudson's Bay werd onder grote belangstelling donderdagochtend geopend. Foto: Ben Nienhuis
Hudson's Bay werd onder grote belangstelling donderdagochtend geopend. Foto: Ben Nienhuis

Hudson's Bay opent de deuren in 's-Hertogenbosch

  Zakelijk

's-HERTOGENBOSCH – Na het sluiten van de V&D leek het er even op dat 's-Hertogenbosch verstoken zou blijven van een warenhuis. Het tegendeel bleek echter het geval. Hudson's Bay - het oudste bedrijf van Noord-Amerika (opgericht in 1670) en in Canada inmiddels uitgegroeid tot een van de meest prominente warenhuizen van het land - zag kansen op de Nederlandse markt en sprong in het gat. Afgelopen donderdag opende Hudson's Bay na een ingrijpende verbouwing dan ook de deuren aan de Schapenmarkt in 's-Hertogenbosch.

In 2017 heeft Hudson's Bay in korte tijd 10 vestigingen in Nederland gerealiseerd. De verbouwing van het monumentale pand in 's-Hertogenbosch heeft ongeveer 8 maanden geduurd. "Het gebouw is volledig gestript en in nauw overleg met Monumentenzorg opnieuw opgebouwd", vertelt storemanager Jasper den Hartog. "We hebben bijna alle oorspronkelijke elementen - met de situatie in 1932 als ijkpunt - in ere hersteld en zichtbaar gemaakt voor onze gasten. Het streven was vooral een open, ruimtelijke sfeer te creëren." Mede dankzij de hoge plafonds en het vele invallende licht is men daar zeker in geslaagd. "Daarnaast zijn er op iedere afdeling zitjes om even te relaxen en lekker comfortabele paskamers."

Merken, services en winkelbeleving
Veel grote winkelketens hebben de laatste tijd noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Het vergt durf en geloof in eigen kunnen om tegen de stroom in een sprong als die van Hudson's Bay te wagen. "We denken ons echt te kunnen onderscheiden dankzij onze unieke combinatie van merken in het midden- en hoger segment, services en winkelbeleving." Hudson's Bay biedt een uitgebreid assortiment van fashion, beauty, lifestyle en home. "Daarmee zijn we de perfecte 'one stop destination' voor onze gasten. We hebben een uitgekiende mix van nationale en internationale merken. Verder huisvest onze winkel een aantal Studios, waarin het lokale karakter van de stad duidelijk terugkomt, met o.a. een steeds wisselend aanbod van lokale producten. En na het shoppen plof je neer in het La Place restaurant, met uitzicht op de Markt."

Innovatieve services
Innovatief zijn zeker het all-channel concept (met naast de webshop Hudsonsbay.nl ook een app die je de weg wijst in de winkel en je in staat stelt contact te maken met een van de medewerkers, die allemaal met een mobiele telefoon rondlopen) en de 'best-in-class' service, waarbij men behoorlijk ver gaat om het de gasten naar de zin te maken. "Denk aan hands-fee shopping, je kunt de producten die je wilt kopen gewoon scannen en vervolgens bij Click & Collect ophalen en betalen. Als je wilt, brengen we het zelfs voor je thuis. Je kunt tevens gebruik maken van personal shoppers of je kleding perfect passend laten maken."

Hudson's Bay is gevestigd aan Schapenmarkt 2-4 te 's-Hertogenbosch.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?