Een honderdtal HEVO-leden kreeg daarom afgelopen week een bloemetje.
Een honderdtal HEVO-leden kreeg daarom afgelopen week een bloemetje. (Foto: )

HEVO houdt contact met haar leden

  Verenigingen

HEVO Rosmalen heeft de afgelopen weken druk gebeld met ruim 500 oudere leden. In het algemeen gaat het gelukkig goed met hen. Sommigen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Een honderdtal leden kreeg daarom afgelopen week een bloemetje om hen iets fleurigs te bieden in deze tijd.

ROSMALEN - Tijdens de Coronacrisis heeft een bel-team van HEVO ruim 500 telefoongesprekken gevoerd met onze oudste leden. We belden de leden van boven de 80 waarvan we een telefoonnummer hadden en vroegen hoe zij het maakten in deze lastige tijd. De gesprekken waren prettig en vaak verrassend. Onze tachtigers en negentigers maken het overwegend goed, zo bleek. Zij weten zich goed bezig te houden en slaan zich manmoedig door deze crisis heen. Ze zitten ook bepaald niet stil. Ze werken in de tuin, lezen kranten en boeken, (beeld) bellen met hun kinderen, familie en vrienden en stellen zich positief op.

Leeswolf

Tijdens de gesprekken komt van alles boven. Zo vertelt een stel van 85 dat ze het jammer vinden dat ze nu niet met de caravan naar Spanje kunnen; dat doen ze anders 2 keer per jaar. “Hopelijk volgend jaar weer.” Een man van 87 vertelt dat zijn zus is overleden en dat hij nu niet naar de crematie kon. “Maar gelukkig was er een livestream. Ik moest even uitzoeken hoe dat moest, maar het lukte. Ik heb er meteen een dvd van gemaakt zodat ik de dienst nog eens terug kan kijken.” Een vrouw van 85 is, naast vrijwilliger in de wijk, nog een paar dagen in de week pedicure, maar dat kan nu natuurlijk niet. En ik mis nu de HEVO-reisjes.” Weer een ander zorgt nog elke dag voor zijn paarden. “Ja, ik ben al aardig op leeftijd, maar u klinkt ook niet meer zo piep.” En nog een ander: “Ik ben een leeswolf en daar heb ik nu lekker de tijd voor. Elke dag 2 kranten en daarnaast een mooi boek.”

Verlies naasten

Een andere mevrouw gaat nog een stapje verder: “Ik heb het nog nooit zo goed gehad. De ene buur doet de boodschappen, de andere kookt voor mij en de kinderen bellen elke dag.”

Maar natuurlijk zijn er ook andere gesprekken. Met leden die kampen met ziekte of gebreken of met verlies van naasten. En met mensen die hun kinderen missen. Heel veel leden lieten weten hun HEVO-activiteiten erg te missen. Alle gebelde leden gaven aan het telefoontje op prijs te stellen. “Je voelt je toch minder alleen.” En velen wilden graag nog een keer gebeld worden. Dat gaat HEVO dus ook doen!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding