Logo bosscheomroep.nl
V.l.n.r. Bart Eigeman, Edmond Logger en Anja Kouwenberg Foto: Ben Nienhuis
V.l.n.r. Bart Eigeman, Edmond Logger en Anja Kouwenberg Foto: Ben Nienhuis

Fifty-One club 's-Hertogenbosch organiseert pubquiz voor De Oosterhoeve

  Verenigingen

's-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 4 november organiseert de service-club Fifty-One club 's-Hertogenbosch een pubquiz in de Gouden Leeuw te Berlicum. Onder leiding van oud-wethouder Bart Eigeman strijden de teams om de hoofdprijs. De opbrengst komt geheel ten goede aan Kinder- en Zorgboerderij De Oosterhoeve te 's-Hertogenbosch.

Fifty-One club 's-Hertogenbosch (onderdeel van de organisatie Fifty-One International) organiseerde vorig jaar voor het eerst een pubquiz voor een goed doel, en wel voor stichting Leergeld 's-Hertogenbosch. "Dit was een groot succes", vertelt voorzitter Edmond Logger. "Jong en oud, van vriendenclubjes tot teams van buurtbewoners, beleefden een gezellige en gedenkwaardige avond. In totaal waren er 22 teams die de strijd met elkaar aangingen. Dit jaar hopen we dat aantal minimaal te evenaren. Onze nieuwe vragen richten zich op jong en oud en ieder team kan winnen." Het goede doel is deze keer Kinder- en Zorgboerderij De Oosterhoeve, gevestigd aan de Oosterplas. "Wat ons betreft een geweldig doel dat het extra geld zeker kan gebruiken. We vinden De Oosterhoeve een van de verborgen parels in de stad en hopen dat ze hiermee ook de publicitaire aandacht krijgen die ze verdienen zodat nog meer mensen hen weten te vinden."

Een stukje historie
Begin jaren '70 is De Oosterhoeve ooit als dierenpark opgericht door de gemeente 's-Hertogenbosch. "Na een aantal jaren heeft de gemeente het beheer en het onderhoud overgedragen aan wijkbewoners", vertelt Anja Kouwenberg, anno 2017 coördinator en drijvende kracht achter De Oosterhoeve. "De Oosterhoeve kreeg een educatief karakter en groeide vanaf 2000 uit tot kinderboerderij, waar mensen ook echt bij de dieren konden. Sinds 2002 is het tevens een zorgboerderij, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er onder begeleiding dagbesteding doen. Op De Oosterhoeve vinden allereerst veel dieren een onderkomen, van ezel, koe, paard, varken, schapen en geiten tot alpaca's, herten, konijnen en cavia's, schildpad, duiven en vogels. Daarnaast hebben we een kabouterbos, een speeltuintje, een vlindertuin, een schooltuin en een koffiehuis. In de huiskamer van het koffiehuis kunnen mensen iets lezen of biljarten o.i.d.; we verhuren het koffiehuis ook voor feestjes, cursussen en lezingen. Verder zijn er educatieprogramma's voor scholen en peuterspeelzalen. Op donderdag verzorgen we een goedkope maaltijd voor buurtbewoners, op woensdagmiddag bakken we pannenkoeken en daarnaast organiseren we allerlei activiteiten." Om dit allemaal mogelijk te maken, is veel inzet nodig. "Laatst heb ik uitgerekend dat we met z'n allen ongeveer 260 uur per week vrijwilligerswerk verrichten op de Oosterhoeve. Per jaar zijn er 50 stagiaires en dagelijks zitten er ongeveer 8 mensen aan tafel; stagiaires, cliënten en vrijwilligers."

Grootscheepse renovatie hard nodig
"Als stichting krijgen we van de gemeente alleen een beperkte subsidie voor voer en hooi voor de dieren. De financiële middelen voor dierenarts, reparaties, schilderwerk e.d. moeten we zelf bij elkaar sprokkelen door de verkoop van koffie, thee, ijsjes, eieren en zelfgemaakte sieraden, de verhuur van ruimtes en sponsoren. Dit jaar zijn we op initiatief van een grote sponsor begonnen aan een renovatie, deze wordt mede gefinancierd door de gemeente. De renovatie is hard nodig omdat er na 46 jaar sprake was van aanzienlijk achterstallig onderhoud. De Oosterhoeve is een ontzettend mooi stukje groen in een verstedelijkte wijk, een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. Alleen dankzij de hulp van sponsoren kunnen we blijven bestaan." Draagt u De Oosterhoeve een warm hart toe? Doe dan vooral mee aan de Fifty-One Pubquiz en beleef ook nog eens een leuke avond samen met vrienden!

De pubquiz begint op zaterdag 4 november om 19.30 uur. Inschrijven kost 100 euro per team (bestaande uit 3 tot 5 personen). Het inschrijfgeld komt geheel ten goede van Kinder-/Zorgboerderij De Oosterhoeve. Aanmelden is mogelijk via info@litsenburg.nl (bij individuele aanmeldingen zorgt Fifty-One voor een teamvorming). Extra informatie is te vinden op www.fiftyone.nl/denbosch.aspx.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?