Martin Fuchs op z'n paard. Hij start in maart voor het eerst bij The Dutch Masters in de Brabanthallen. Foto: Scoop Dyga
Martin Fuchs op z'n paard. Hij start in maart voor het eerst bij The Dutch Masters in de Brabanthallen. Foto: Scoop Dyga (Foto: Scoop Dyga)
Sport

Fuchs neemt Clooney mee bij The Dutch Masters

  Sport

DEN BOSCH - Europees kampioen en de huidige nummer 1 van de wereld, Martin Fuchs, zal zijn cyclus in de Rolex Grand Slam of Show Jumping voortzetten bij The Dutch Masters, van 12 tot en met 15 maart in de Brabanthallen. Nieuw dit jaar is The Kid Masters, met een piste voor de jeugd.

De Zwitser won in december zijn allereerste major tijdens CHI Genève met zijn wonderschimmel Clooney 51. "Dit was een prachtige overwinning voor mij, één van de hoogtepunten in mijn carrière tot dusver en het was voor mij een geweldige afsluiting van een ongelofelijk jaar."

Welverdiende rust
De 27-jarige Zwitser zal voor het eerst starten in de Brabanthallen. "Ik kijk ernaar uit. Ik heb alleen maar hele goede dingen over The Dutch Masters gehoord," zegt Fuchs. Hij neemt zeker zijn toppaard Clooney mee naar Den Bosch. "Na Genève hebben we Clooney een welverdiende periode van rust gegeven, ik wil hem sparen en mij concentreren op de Rolex Grand Slam en de Olympische Spelen in Tokyo. Ik start hem weer voor het eerst in Kronenberg en dan gaan we door naar The Dutch Masters. Voor de wereldbekerfinale zet ik The Sinner, het paard waarmee ik de kwalificatie in London won, in."

Het is een succesvol jaar voor Martin Fuchs geweest. De zoon van oud internationals Thomas en Renata Fuchs, ziet het komende jaar met vertrouwen tegemoet: "Ik hoop dat het net zo'n mooi jaar wordt als 2019!"

The Kids Masters
The Dutch Masters presenteert dit jaar The Kid Masters. Drie dagen lang, van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart, is er van alles te doen voor de jeugd in de nieuwe piste die speciaal voor The Kids Masters wordt gebouwd. Van races, springen en spelen met stokpaardjes tot de super populaire bixie wedstrijden en gratis ponyrijden. Op zaterdag en zondag is er een show door Lola en Jaylynn. De zesjarige vlogger en blogger Jaylynn zal het jonge publiek laten zien hoe veelzijdig een shetland pony is samen met haar inmiddels 20-jarige Lola.

Op vrijdag en zaterdag kan men een zogenaamde promenadekaart kopen. Voor het zondagprogramma zijn er speciale kaarten te koop waarmee men het gehele programma van The Kids Masters kunt meemaken, maar ook het ochtendprogramma in de main arena (tot 12.30 uur) en het volledige programma in Arena 2. Dit kaartje kost 10 euro voor kinderen en 15 euro voor volwassenen.

De jongste bezoekers van The Dutch Masters kunnen aan alles gratis meedoen, je hoeft je niet van te voren aan te melden. Meer info staat op:

thedutchmasters.comWist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding