'Vriendendag' bij Real Lunet brengt 1.461 euro op voor aardbeving Molukken

  Sport

VUGHT - Voetbalclub Sv. Real-Lunet hield zondag een benefietdag om geld op te halen voor de Molukken, waar dit najaar een zware aardbeving zeker twintig levens eiste en duizenden mensen dakloos maakte. De opbrengst van de vriendendag van de Vughtse voetbalclub is uitgekomen op een bedrag van 1.461 euro.

Sv. Real-Lunet tevreden te zijn met het bedrag, dat is samengebracht met een loterij, collectebus en de verkoop van eten en drinken. De gemeente Vught heeft toegezegd het bedrag, samen met andere inzamelingen, te verdubbelen. 

Wedstrijd Real Friends- FC Den Bosch
De dag werd geopend door voorzitter Patrick Molle en burgemeester Van de Mortel. Er werd vooraf aan de wedstrijd tussen Real Friends en FC Den Bosch, een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving. Voor Real Friends stonden (Molukse) jongeren uit onder andere Breda, Waalwijk, Sittard en Vught op het veld en van FC Den Bosch waren het spelers van de O14-O15.

Het bestuur is blij met de steun van de jeugdopleiding van FC Den Bosch, maar ook met de betrokkenheid van de jonge spelers van beide partijen en natuurlijk de ouders die hun kinderen brachten naar ons complex.