Logo bosscheomroep.nl
De Engelermeer Veldloop beleeft zondag 10 december de 21ste aflevering Foto: Wim Gielis
De Engelermeer Veldloop beleeft zondag 10 december de 21ste aflevering Foto: Wim Gielis

21ste Editie Engelermeer Veldloop op zondag 10 december

  Sport

ENGELEN - Het gebied rond het Engelermeer vormt zondag 10 december het decor voor de 21ste editie van de Engelermeer Veldloop. De organisatie is in handen van de Bossche atletiekvereniging O.S.S.-Volo. Het gevarieerde crossparcours voert over gras en bospaden afgewisseld met heuveltjes en stukken strand. Een uitdaging voor zowel wedstrijdatleten als recreanten.

Door Marc Smits

'Kom lekker lopen en bedwing heuvels, gras en strand!' Zo promoot de organisatie van de Engelermeer Veldloop het jaarlijkse evenement. De diverse ondergronden van de loopronde over 1730 meter voeren de deelnemers van start naar finish. Afhankelijk van de categorie waarin de lopers van start gaan, wordt deze ronde één tot maximaal zes keer afgelegd. De jongste deelnemers leggen een verkorte ronde van 1090 meter af.

De compacte setting van de Engelermeer Veldloop zorgt ervoor dat het publiek de lopers goed kan volgen. Doordat de verschillende afstanden in rondes worden gelopen, hebben toeschouwers zicht op grote delen van het parcours. "Voor de recreatieve zondagochtendloper is deze veldloop een leuke afwisseling op het standaardrondje met als afsluiting een kop warme chocolademelk of erwtensoep', aldus de organisatie van O.S.S.-Volo die ruim twee decennia terug het initiatief nam "om lekker in de winter te kunnen lopen".

Doelstelling
Soms sneeuw en meestal modderig: lopen in een winterse ambiance. Ingrediënten voor een echte crossloop die de voormalige benaming 'Engelermeer Cross' verklaren. Rob Nijskens is als coördinator vanuit O.S.S.-Volo aan de Engelermeer Veldloop verbonden. "De doelstelling van de loop is tweeledig. Het is een Atletiekunie-wedstrijd waarbij de KNAU crosswedstrijden stimuleert. Voor de wedstrijdatleten - zowel bij de jeugd als de senioren - zijn er ereprijzen. Ongeveer de helft van de gemiddeld ruim tweehonderd jaarlijkse deelnemers wordt gevormd door recreanten: trimlopers die in georganiseerde vorm lekker willen lopen op een ander parcours dan ze gewoonlijk op zondag afleggen."

Programma en inschrijven
Het loopprogramma van de Engelermeer Veldloop op zondag 10 december begint om 10.30 uur met de start voor de senioren en masters die afstanden lopen tot 10.380 meter of een korte cross van 3.460 meter. Recreatieve lopers kunnen kiezen om één tot vijf ronden af te leggen (maximaal 8.650 meter). Om 11.45 uur is de start voor de jongens en meisjes junioren (diverse afstanden) en om 12.30 uur sluiten de jongens en meisjes pupillen af (één ronde). Inschrijven kan tot en met donderdag 7 december. Deze voor-inschrijving kost 5 euro per persoon (4 euro voor junioren C/D en pupillen). Na-inschrijving op de dag zelf kost 6 euro per persoon (5 euro voor junioren C/D en pupillen). Bij de inschrijving is een kop soep inbegrepen op vertoon van de bon aan het startnummer. Inschrijven op de dag zelf vanaf 09.30 uur bij het paviljoen aan de Meerheuvelweg 1 in Engelen/ 's-Hertogenbosch. De toegang voor het publiek is gratis.

Meer informatie: www.oss-volo.nl en www.facebook.com/engelermeerveldloop of engelermeerveldloop@oss-volo.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox