Alle meubels weg; corona houdt huis bij Bossche topturner Bram Verhofstad


Foto:

Alle meubels weg; corona houdt huis bij Bossche topturner Bram Verhofstad

  Sport

Hij plaatste zich in 2019 niet voor de Olympische Spelen in Tokio en moest een herkansing op het WK geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. Toen legde de coronapandemie de complete turnwereld lam. Sinds maart vorig jaar heeft de Bossche topturner Bram Verhofstad geen wedstrijd meer geturnd. Al met al leidde dat ertoe dat de woonkamer van Bram inmiddels leeg is; alle meubels zijn weg. 

Den Bosch - Een bewuste keuze van de Bosschenaar. Zonder meubels in zijn woonkamer heeft hij alle ruimte om thuis te trainen. Zonder comfortabele bank om op te zitten dwingt hij zichzelf om, zelf tijdens ‘ontspanning’ zijn spieren aan te roepen. En met effect: meer kracht rond zijn core voor sterkere turnoefeningen. 

‘Leren en ontwikkelen’

Bram laat nog maar eens zien dat topsporters extreme types zijn én dat je een ogenschijnlijk hopeloze situatie toch een positieve draai kan geven. ‘’Deze maanden ben ik enorm gegroeid als turnen maar ook als mens. Ik denk dat ik voor iedereen spreek wanneer ik zeg dat we moeten kijken hoe we kunnen leren en kunnen ontwikkelen in deze periode’’ zegt Verhofstad. 

Op kamp in Dubai

Deze week vliegt Bram naar Dubai voor een trainingskamp met het Nederlands team. Bram vindt het spannend om te vliegen in deze tijd, maar het feit dat hij weer lekker kan turnen is voor hem het belangrijkste.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding