Corona staat zwarte band van Jelle niet in de weg


Foto:

Corona staat zwarte band van Jelle niet in de weg

  Sport

SCHIJNDEL - Een wereldwijde viruspandemie? Zelfs die kan Jelle van Nistelrooij niet beletten zijn zwarte band te halen in de taekwon-do. De sporter, die normaalgesproken traint in de dojang van het Schijndelse Chong Do Kwan, moest daarvoor wel een creatieve oplossing bedenken. En die kwam er: Jelle knokte zich bij het praktijkexamen voor de ‘eerste dan’ in een partytent naar zijn zwarte band.  

Dat danexamen stond al een tijdje gepland, nu de sportscholen gesloten zijn moest er een andere oplossing gevonden worden. Het drie uur durende examen werd daarom in een tent in de tuin afgewerkt. Een denkbeeldige tegenstander en een bokspaal moesten het ontgelden tegenover Jelle. Zelfs zijn broer Thije werd in de ring gegooid. Als oud-lid van de sportschool kent Thije het klappen van de zweep en testte hij zijn broer met verschillend hand- en voettechnieken. 

Aan het einde van de dag bleek dat Jelle alle kwaliteiten in huis heeft die horen bij de eerste dan in taekwon-do. Hij kon zijn zwarte band omknopen en de tent afbreken.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding