Dakarrijder Olaf Harmsen rijdt bijna foutloze vierde etappe


Foto: Rallymaniacs

Dakarrijder Olaf Harmsen rijdt bijna foutloze vierde etappe

  Sport

Het plan van Olaf Harmsen was om ook woensdag voor het donker in het bivak te zijn. Dat leek te slagen, ware het niet dat hij onderweg van de finish van de proef naar het bivak in een enorme file terecht kwam in de Saoedische hoofdstad Riyadh. “Dat was een te grote puinhoop om even doorheen te slalommen”, vertelde Harmsen, eenmaal gearriveerd.

De vierde etappe van de Dakar 2021 was nog wel zo snel geweest. Harmsen legde de 337 km af in 4 uur en 40 minuten, de 81ste tijd. “Het was een mooie etappe”, vond Harmsen, “met een mooi stuk duinen erin, dat wat mij betreft best iets langer had mogen zijn dan 20 kilometer.”

Het ging heel aardig in de duinen en ook het navigeren ging prima. “Ik heb niet één keer vast gestaan en ben maar één keer gevallen op een afdaling, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.” Het valpartijtje kwam precies op het moment dat Harmsen dacht ‘ik kan een mooi verhaal vertellen straks, want ik ben foutloos bezig’. “En hup, daar lag ik.”

Dat er niet zo veel duinen in de etappe zouden zitten, was voorspeld. “Maar die krijgen we ongetwijfeld de komende dagen nog genoeg. Dit zou een soort overbruggingsdag worden en dat klopte wel. Het was een lange dag, 813 km in totaal, dus met veel verbinding. 253 km van de finish tot het bivak. Zonder file was ik echt ruimschoots voor het donker in het bivak geweest.”

De vijfde etappe kent ook een lange verbinding achteraf (268 km) maar de kans is aanwezig dat Harmsen die grotendeels in het donker zal afleggen. Het belooft een ‘lange en zware dag’ te worden, met ‘lastige duinen en veel stenen’.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding