Kirsten van Teijn opent de zomer bij Theater aan de Parade


Kirsten staat met haar nieuwe voorstellingen (S)EXPIRIMENT meerdere keren in het theater tijdens de Bossche Zomer. Foto: Casper Koster
Kirsten staat met haar nieuwe voorstellingen (S)EXPIRIMENT meerdere keren in het theater tijdens de Bossche Zomer. Foto: Casper Koster

Kirsten van Teijn opent de zomer bij Theater aan de Parade

  Cultuur

DEN BOSCH - We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door de maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Maar die beperkingen bieden ook nieuwe ruimte. Is dit niet een mooi moment om de wereld te herdefiniëren? In haar nieuwe voorstelling (S)experiment neemt Kirsten van Teijn je mee in haar leven met haar vriend én vriendin. Vol optimisme en zelfspot. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? Kirsten staat deze zomer niet één, niet twee, maar twintig keer in Theater aan de Parade tijdens de Dis Nie Normaal - zomer van het theater.

Deze zomer zou ze traditiegetrouw weer op Theaterfestival Boulevard staan, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Toch laat Kirsten zich niet snel uit het veld slaan: "Ik ben blijven denken in mogelijkheden en hoe we tóch naar het theater zouden kunnen ondanks alle maatregelen. En waar heel Nederland ‘lokaal’ ging denken leek dat in het theater nog niet het geval. En toen ben ik met een plan naar Theater aan de Parade gestapt!" Met haar plan staat ze tijdens de Bossche Zomer twintig keer op het podium van Theater aan de Parade.

Festivalgevoel
Kirsten gaat met haar regisseur en technicus in Theater aan de Parade aan de slag met haar nieuwe voorstelling. "Een soort huisartiest voor anderhalve maand! Eerst ga ik een maand lang repeteren ‘in huis’ en vanaf woensdag 29 juli speel ik drie weken lang, vier dagen in de week en meerdere keren per dag. Dus in totaal speel ik bijna dertig keer mijn voorstelling over de zoektocht naar onconventionele liefde in deze tijd. Toch een beetje een festivalgevoel!"

Maximaal veertig
Kirsten wil er alles aan doen dat het publiek zich veilig voelt in de zaal. Waar normaal 180 bezoekers kunnen zitten, zijn dat er nu maximaal veertig. Kirsten weet zeker dat het net zo intiem gaan worden als een volle zaal: "Als ik nu door de stad loop en ik zie dat enorme terras op De Parade hoop ik dat men zin heeft om voor of na het drankje even een andere wereld in te stappen en zich te laten verwonderen na al dat thuiszitten!"

Kirsten van Teijn is te zien van woensdag 29 juli tot en met zaterdag 15 augustus bij de Bossche Zomer van Theater aan de Parade. De hele maand augustus kun je tijdens 'Dis nie normaal' genieten van de allerlaatste zomerprogrammering van Theater aan de Parade. Voor info en kaarten is er de website www.theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding