De jury heeft de prachtige foto van Christel Smits met als titel ‘Wenteltrap’ als winnaar uitgekozen. Foto: Christel Smits
De jury heeft de prachtige foto van Christel Smits met als titel ‘Wenteltrap’ als winnaar uitgekozen. Foto: Christel Smits (Foto: )

Coronavirus treft ook Kunstenfestival Artibosch

  Cultuur

De overheid geeft aan dat evenementen in ieder geval tot 1 september worden afgelast. Een Kunstmarkt met meer dan 120 kramen en tenten met kunstenaars uit het hele land en van alle leeftijden, zou te veel besmettingsrisico met zich mee brengen. Uit respect voor de RIVM-maatregelen is het niet verstandig dit najaar een landelijke samenzijn als Kunstenfestival ArtiBosch te organiseren. De kunstmarkt én het festivalprogramma met diverse optredens trekt jaarlijks circa 7000 bezoekers naar de Parade en dat is lastig te organiseren met respect voor de 1,5 meter maatregelen.

DEN BOSCH - Hoewel Kunstenfestival ArtiBosch op zondag 6 september 2020 was gepland, waarbij meer dan 150 kunstenaars zich hebben ingeschreven, waarvoor dank, heeft het team van Kunstenfestival ArtiBosch met pijn in het hart besloten dat het volgende kunstenfestival pas in 2021 weer georganiseerd kan worden.

Historie

Sedert 1977, toen edelsmid en kunstenaar Joos Holla op het Sint Janskerkhof een paar tientallen kunstenaars kramen aanbood om hun werken te tonen en te verkopen, is de kunstmarkt, later uitgebreid tot kunstenfestival, gegroeid naar dit volume. Jaarlijks op de eerste zondag van september wordt de Parade volgebouwd met marktkramen, een podium vol optredens, ArtiKids, waar kinderen zich creatief kunnen uiten, een Kunst- en Designroute naar kunstinstellingen, galeries en musea en een gezellig terras op de Parade.

Kleuren-Rijk

Het thema dat voor 2020 gekozen is luidt: Kleuren-Rijk. We hoopten daarmee een extra kleurrijke impuls aan Kunstenfestival ArtiBosch te geven. Een aantal kunstenaars hebben een kunstwerk gemaakt dat aan de omschrijving voldoet. De jury heeft de prachtige foto van Christel Smits met als titel ‘Wenteltrap’ als winnaar uitgekozen. De ontwerpen voor Kleur-en-Rijk kunt u bekijken op www.artibosch.nl.

Op naar 2021

Het ArtiBosch bestuur en haar vrijwilligers richt zich op het organiseren van Kunstenfestival ArtiBosch in 2021 op zondag 5 september. Ze streven ernaar een nog mooier, nog diverser en creatiever festival dan voorheen te realiseren.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding