Het Nieuwe Filmers filmcafé #1 van dit seizoen gaat over professionele jonge filmmakers, nu tijdens deze surrealistische COVID-19 tijd.
Het Nieuwe Filmers filmcafé #1 van dit seizoen gaat over professionele jonge filmmakers, nu tijdens deze surrealistische COVID-19 tijd. (Foto: )

Online Filmcafé: Filmakers tijdens Covid-19 crisis

  Cultuur

Vijf filmmakers ‘gegijzeld’ door het Covid 19 virus. Hoe zijn ze nu bezig, hoe zien ze de toekomst? Daarover gaat het nieuwe Filmcafe #1 dat op woensdag 20 mei vanaf 20.00 uur te volgen is via een livestream op de nieuwe Filmers Facebookpagina.

DEN BOSCH - Het Nieuwe Filmers filmcafé #1 van dit seizoen gaat over professionele jonge filmmakers, nu tijdens deze surrealistische COVID-19 tijd. In het project - Creataine: Filmmakers - laten ze in 5 korte documentaire videofilmpjes van maximaal 3 min, zien hoe ze ‘omgaan’ met deze crisis. Geen kommer en kwel, maar met de focus op de positieve dingen die gebeuren!

Samenwerking

Filmcafe #1 komt tot stand in samenwerking met Didi Spaans (creatief producent en masterstudent letterkunde) en Lisa de Bye (regisseur en producent). Didi Spaans heeft tijdens de quartantaine onderzoek verricht onder filmmakers. Samen bedachten ze het 'Creatine: Filmmakers - project' met de 5 korte documentaire filmpjes gemaakt door filmmakers gegijzeld door het Covid-19 virus. Op woensdag 20 mei zijn beide te gast in het online Filmcafé en spreekt host Cherl Mauer in een livestream uitzending hierover met hen en de 5 filmmakers. De interviews worden afgewisseld met filmmuziek verrassingen door Dj Losse Veter. Tijdens de live uitzending kan het publiek vragen stellen via de chat.

Filmmakers

De 5 filmmakers zijn cameraoperator Jan van Ooijen, cameraman/D.O.P. Jan van Ooijen, Elja ten Velden (gespecialiseerd in productie van film en evenementen), creator, director en editor Sven Peetoom, freelance composer en sound designer Thymo Boog en videograaf en fotograaf Robin de Ridder.

Livestream & speeddaten

Filmcafe #1 bijwonen is eenvoudig en gratis! Ga op woensdag 20 mei om 20.00 uur naar de Facebookpagina van Nieuwe Filmers: https://www.facebook.com/nieuwefilmers. Na afloop van de livestream kun je deelnemen aan de online Speeddate sessies voor jonge professionele filmmakers. Interesse!? Meld je vóór 18 mei 18.00 uur aan via info@nieuwefilmers.nl onder vermelding van NF Speeddaten 20 mei. Vermeld je leeftijd en je betrokkenheid bij film en filmmaken.

Kim van Hout

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding