Natuur- en Milieugroep Vught (NMV) start op woensdag 11 maart met 'Basiscursus Natuur' over de natuur in de omgeving van Vught.
Natuur- en Milieugroep Vught (NMV) start op woensdag 11 maart met 'Basiscursus Natuur' over de natuur in de omgeving van Vught.

Natuurcursussen in het voorjaar in de regio

  Cultuur

REGIO - Ben je een natuurliefhebber en wil je meer weten over de omgeving waar je graag je vrije tijd in doorbrengt? Bij een van de onderstaande natuurcursussen in Den Bosch, Vught of Sint-Michielsgestel kun je in theorie en praktijk leren over de wondere, groene wereld in deze regio.

DEN BOSCH - IVN 's-Hertogenbosch start zaterdag 29 februari met de cursus 'Vogelgeluiden luisteren voor beginners'. De cursus bestaat uit vijf buitenexcursies op 29 februari, zondag 15 maart, zondag 29 maart, zaterdag 18 april en zondag 3 mei. Deelname kost 25 euro, aanmelden kan via vogelzang@ivn-s-hertogenbosch.nl.

VUGHT - Natuur- en Milieugroep Vught (NMV) start op woensdag 11 maart met 'Basiscursus Natuur' over de natuur in de omgeving van Vught. Leraren voor de cursus zijn oud-boswachter Frans Kapteijns, insectenkenner Tineke Cramer, landschapsarchitect Remco van Eindhoven, vogelliefhebber Sietske van Maren en Peter Twisk, dé zoogdierdeskundige van Brabant. De cursus bestaat uit zes avonden op de woensdagavond in het voorjaar. Na iedere les is er een excursie, meestal op de zaterdag aansluitend in een gebied dat gaat over het thema. Meer informatie staat op de website:

www.nmvught.nl

DEN BOSCH - IVN 's-Hertogenbosch start woensdag 18 maart met de 'Basiscursus natuur en landschap', waar deelnemers leren over landschappen rondom Den Bosch en dat wat er groeit, bloeit, rondkruipt en rondloopt. Op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur zijn de theorielessen bij de Brede Bossche School Nieuw Zuid, op woensdagen 18 maart, 8 april, 29 april, 13 mei, 3 juni en 17 juni. Op zaterdagen van 09.00 tot 12.00 uur zijn er excursies in de omgeving van Den Bosch. Die zijn op zaterdagen 21 maart, 18 april, 9 mei, 6 juni en 20 juni. Deelname kost 55 euro, meer informatie staat op de website:

ivn-s-hertogenbosch.nl

SINT-MICHIELSGESTEL- Natuurgroep Gestel start woensdag 1 april met de 'Basiscursus groen', om inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen. Deelnemers leren van specialisten uit het veld over bomen, struiken en planten, over vogels, insecten en zoogdieren, het landschap en het ontstaan daarvan. De cursus bestaat uit zes lesblokken met om de week op woensdag van 19.45 tot 21.45 uur een theorieavond en de daaropvolgende zaterdagochtend van 09.00 tot 11.30 uur een excursie. De theorieavonden worden gegeven in het buitenlokaal van Brabants Landschap op Haanwijk 4a. De excursies zijn in de gemeente Sint-Michielsgestel. De laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 13 juni. Deelname kost 50 euro, aanmelden kan via de website:

natuurgroepgestel.nl

Wil je een aankondiging van jouw (natuur)cursus ook terugzien in de Bossche Omroep? Stuur een mail naar redactie@bosscheomroep.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding