Van links naar rechts: Brigitte Heitzer, Ellen Pieters en Soy Kroon.
Van links naar rechts: Brigitte Heitzer, Ellen Pieters en Soy Kroon. (Foto: Annemieke van der Togt)
Theater aan de Parade

Brigitte Heitzer speelt Marilyn Monroe in Goodbye, Norma Jeane

  Cultuur

DEN BOSCH - Brigitte Heitzer vertolkt de rol van Marilyn Monroe in de nieuwe Nederlandse musical 'Goodbye, Norma Jeane'. De voorstelling is geschreven door Allard Blom, met muziek van Sam Verhoeven en is grotendeels gebaseerd op het leven van de iconische filmactrice. Op donderdag 30 april komt de musical naar Theater aan de Parade.

Producent Christian Seijkens: "Wij wisten meteen dat we deze voorstelling met Brigitte wilden maken. Zij is een gedroomde Marilyn." Zelf zegt Brigitte over de rol: "Marilyn Monroe is een icoon, een prachtige vrouw omgeven door een groot mysterie. Haar te mogen spelen is een uitdaging. Ik mag mij nu onder gaan dompelen in haar films en documentaires en daar kijk ik enorm naar uit!" Naast Heitzer betreden ook acteurs Ellen Pieters ('t Schaep met de 5 Pooten, Vagina Monologen, Klokhuis) en Soy Kroon (Mamma Mia!, GTST, Koning van Katoren) het podium.

Geheim
Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Vleugel
Naast de drie acteurs van vlees en bloed is er nog een vierde personage: de piano. Het was van Marilyn Monroe bekend dat zij een witte vleugel had. Een witte vleugel zal dan ook centraal in het toneelbeeld staan. Achter de vleugel neemt niemand minder dan meermalen Musical Award genomineerde en winnaar Franks Heemskerk plaats om de bestaande cast te begeleiden.

Goodbye, Norma Jeane is op donderdag 30 april te zien bij Theater aan de Parade. Voor kaarten en info ga je naar theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding