Aaf Brandt Corstius, Nicolien Mizee, Herman Koch en Oek de Jong zijn te gast bij de Literaire Manifestatie. Na afloop is er een boekenmarkt en signeren de schrijvers hun boeken.
Aaf Brandt Corstius, Nicolien Mizee, Herman Koch en Oek de Jong zijn te gast bij de Literaire Manifestatie. Na afloop is er een boekenmarkt en signeren de schrijvers hun boeken. (Foto: )
Theater aan de Parade

Herman Koch vertelt over zijn leven bij Literaire Manifestiatie

  Cultuur

DEN BOSCH - Presentator en columnist Aaf Brandt Corstius ontvangt zondag 8 maart schrijvers Herman Koch, Oek de Jong en Nicolien Mizee tijdens de 24e editie van de Literaire Manifestatie. Geanimeerde gesprekken over hun werk en leven wisselen elkaar af met muzikale intermezzo's tijdens dit groots opgezette boekenspektakel in Theater aan de Parade.

Herman Koch is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen en is columnist voor onder andere de Volkskrant. Met een van zijn bekendste romans, Het Diner, won hij de NS Publieksprijs. In 2013 was dit boek een bestseller in de Verenigde Staten. Het boek is drie keer verfilmd. In Finse dagen, zijn in januari verschenen roman, keert hij terug naar zijn jeugd. Het is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Oek de Jong
Oek de Jong was in 2013 al eens te gast bij de Literaire Manifestatie. Hij vertelde toen uitgebreid over zijn net verschenen - en toen al veelgeprezen - boek Pier en oceaan. Deze deels autobiografische roman mocht later dat jaar maar liefst drie belangrijke literatuurprijzen in ontvangst nemen. Verder maakte Oek de Jong naam met het boek Opwaaiende zomerjurken waarmee hij in 1979 doorbrak, met de roman Hokwerda's kind, en recent verscheen Zwarte schuur over leven met trauma en de verwerking ervan.

Nicolien Mizee 
Nicolien Mizee is behalve schrijver ook schrijfdocent. Haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes werd in 2004 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Andere succesvolle boeken op haar naam zijn En knielde voor hem neer (2006), De halfbroer (2015) en Faxen aan Ger (2017). In 2019 verscheen haar zeer succesvolle roman Moord op de moestuin dat inmiddels al vele malen herdrukt is. Voor NRC Handelsblad schreef Nicolien de veelgelezen column Schrijfles over haar ervaringen als lerares proza schrijven.

Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius is columnist bij De Volkskrant, Margriet, JAN en Flow. Naast columns schrijft ze boeken, onder andere Het handboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Ook maakte ze diverse toneelstukken, zoals Fiftyfifty, Een flinke linkse vrouw en Buik. Tv-kijkers kennen haar ook van programma's als Wie is de mol? en Maestro.

Scholierenkorting
De Literaire Manifestatie is zondag 8 maart om 15.00 uur en wordt georganiseerd door stichting De Brabantse Lezer (m/v), een samenwerking van Boekhandel Adr. Heinen, Theater aan de Parade en Babel. De toegang kost 18 euro, 9,50 euro voor scholieren.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding