Sun Records The Concert; Where Rock & Roll was born


Sun Records in Memphis, Tennessee waar onder andere Johhny Cash, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley hun platen opnamen. De studio geldt als de bakermat van rock-'n'-roll.
Sun Records in Memphis, Tennessee waar onder andere Johhny Cash, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley hun platen opnamen. De studio geldt als de bakermat van rock-'n'-roll. (Foto: )
Theater aan de Parade

Sun Records The Concert; Where Rock & Roll was born

  Cultuur

DEN BOSCH - 'Sun Records – The Concert' laat de gouden tijden van Sun Records in het theater weer tot leven komen. Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt op donderdag 23 januari bij Theater aan de Parade de muziek van alle grote artiesten van de 'Memphis Recording Service' oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee.

'Sun Records - The Concert' vertelt het verhaal van de 'Memphis Recording Service' oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-'n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere 'rhythm & blues'. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Deze voorstelling mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld met de officiële toestemming vanuit Sun Records.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding