Logo bosscheomroep.nl
Speuren door 's-Hertogenbosch en ondertussen culinair genieten kan voortaan tijdens de nieuwe Speur & Lekkernijen WandelingFoto: Studio Van Elten
Speuren door 's-Hertogenbosch en ondertussen culinair genieten kan voortaan tijdens de nieuwe Speur & Lekkernijen WandelingFoto: Studio Van Elten

'Ontdek al het moois dat onze stad te bieden heeft'

  Cultuur

's-HERTOGENBOSCH – De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch gaat met de tijd mee. Op zaterdag 16 december organiseert de vereniging samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch een geheel nieuw - reeds uitverkocht - kerstevenement, Bossche Kerstklanken. Onlangs werd tevens een nieuwe wandeling, de Bossche Speur & Lekkernijen Wandeling, geïntroduceerd.

"Wij zijn in eerste instantie een cultuurhistorische vereniging", vertellen Marcel van Heesewijk (bestuurslid) en Petra Dircks (reserveringsbureau) van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. "Met onze vele activiteiten – van wandelingen en rondleidingen tot vaartochten op zowel de Binnendieze als de Dommel - willen we het prachtige cultuurhistorisch erfgoed dat onze stad rijk is, onder de aandacht brengen van zowel de inwoners als bezoekers van 's-Hertogenbosch. We zien de behoeften van mensen veranderen; tegenwoordig wil men het liefst een compleet dagje uit, met alles erop en eraan. Om die reden bieden we inmiddels zo'n 300 arrangementen per jaar aan, geschikt voor groepen van 10 tot 600 personen. Alles wordt tot in de puntjes geregeld zodat deelnemers alleen maar hoeven te genieten. En dat allemaal zonder enige vorm van subsidie. Circa 400 enthousiaste vrijwilligers zetten zich in hun vrije tijd in om al deze activiteiten te begeleiden en zo hun kennis over en passie voor de stad over te dragen."

Speur & Lekkernijen Wandeling
De Bossche Speur & Lekkernijen Wandeling (te ondernemen van dinsdag tot en met zondag) sluit naadloos aan bij de behoefte aan een totaalprogramma. "Mensen ontdekken 's-Hertogenbosch aan de hand van een speurwandeling van circa 4 kilometer en schieten ondertussen af en toe een horecagelegenheid in om culinair bij te komen en echte Bossche lekkernijen te nuttigen. Je start vanaf de Molenstraat of de Parade, en loopt de route gewoon aan de hand van een routeboekje, in je eigen tempo; het maakt niet uit of je er nu 2 uur of de hele dag over doet. De 4 medewerkende zaken zijn restaurant Picasso, Grand Café Silva Ducis, restaurant Cé (Hotel Central) en Carras Bites."

Nieuwe samenwerkingen
"Als Kring willen we nieuwe activiteiten in de markt zetten. De laatste jaren zoeken we daarvoor steeds meer de samenwerking op met andere organisaties en instellingen in de stad. Samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch organiseren we nu dus voor het eerst Bossche Kerstklanken, een kerstevenement vol sfeer, muziek en lekkers, waarbij je door gidsen langs 4 momenten in de binnenstad wordt geleid, die je op verschillende manieren kunt beleven. Dit bleek een schot in de roos, de 140 beschikbare kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht." Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de komende jaren meer lijntjes worden uitgegooid naar mogelijke partners, o.a. de Stadsbibliotheek en de Muzerije. "Mits de activiteiten natuurlijk passen bij onze doelstellingen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden!" Tip; als alles goed gaat, kunt u in 2018 ook varen in de avonduren, een unieke ervaring.

Meer informatie is te vinden op www.kringvrienden.nl en www.DagjeDenBosch.com.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox