Logo bosscheomroep.nl
De huidige bezetting van West Virginian Railroad: John Nouwens, Willem Bruêns, Henri Versfeld, Bennie van den Berg, Jo Nijs en Kees van der Loo
De huidige bezetting van West Virginian Railroad: John Nouwens, Willem Bruêns, Henri Versfeld, Bennie van den Berg, Jo Nijs en Kees van der Loo

'We spelen country vanuit onze ziel, zoals het hoort'

  Cultuur

's-HERTOGENBOSCH – In 1974 werd West Virginian Railroad opgericht door Kees van der Loo en Willem Bruêns. Ze verzamelden nog meer enthousiaste musici, met dezelfde passie voor pure country muziek, om zich heen en al snel traden ze voor het eerst naar buiten tijdens een optreden van niemand minder dan Colt 45, een van de Nederlandse toppers. In de loop der jaren groeide de 6-mans formatie uit tot een van de beste Nederlandse country bands. Op zondag 17 september geeft West Virginian Railroad een optreden bij Orthinon (Nico Schuurmanshuis), Ketsheuvel 50 te 's-Hertogenbosch. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.00 uur). De entree is gratis.

West Virginian Railroad verzorgde de muzikale begeleiding van country grootheden als Freddy Fender, Lucille Star, Tompall Glaser, Billy Walker, Tony Martin, Benny Berry, Candee Land, Waylon en Toni Willé. Daarnaast traden ze op in shows van o.a. Don Williams, David Allan Coe en Bobby Bare. Trots merkt Kees op dat Waylon als 11-jarige zijn carrière begon bij West Virginian Railroad. "Absoluut gedenkwaardig is een optreden tijdens Festival Silkeborg in Denemarken, waarbij we zeer enthousiast werden onthaald door vele fans, die voor ons als Bosch bandje in de rij stonden om een handtekening te krijgen", vertelt Kees. "In Zwitserland stonden we in het voorprogramma van de populaire Zillertaler Schürzenjäger."

Erkenning dankzij Awards
In totaal nam de band 9 CD's op (de eerste met covers, daarna met hoofdzakelijk eigen nummers). "Daarbij deden we een beroep op Amerikaanse producers als Gene Rice en na zijn dood Jo Carrol. Perfectionistisch als we waren, wilden we ons laten bijstaan door vakmensen die dagelijks bezig zijn met echte Amerikaanse country muziek." Dit wierp zijn vruchten af want in de loop der jaren mocht West Virginian Railroad verschillende Awards in ontvangst nemen, uitgereikt door o.a. de country vakwereld (zo werden ze uitgeroepen tot 'beste groep' door de European Country Music Association).

Iedere repetitie is een feest
"Die hoogtijdagen waren geweldig om mee te maken. Inmiddels is de country wereld in rustiger vaarwater terecht gekomen. Het aantal optredens is een stuk minder dan voorheen, maar het plezier is er niet minder om. Het musiceren is voor ons allemaal een hobby, we hebben alles altijd betaald uit eigen middelen, iets wat tegenwoordig haast ondenkbaar is. We doen het vanuit onze liefde voor de muziek. We gaan gewoon door, we hebben momenteel een fantastische bezetting, waardoor iedere repetitie sowieso al een feest is. Een optreden van ons duurt al snel 3 tot 4 uur. Daarbij proberen we ons publiek steeds weer te verrassen en spelen we pure country vanuit onze ziel, zoals het hoort."

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?