Logo bosscheomroep.nl
Kenny B is op 5 oktober te zien in de Orangerie
Kenny B is op 5 oktober te zien in de Orangerie

Theaterconcert van Kenny B van Theater aan de Parade

  Cultuur

's-HERTOGENBOSCH - Kenny B was al een gevestigd artiest in Suriname toen hij een mega-hit scoorde in Nederland met zijn nummer 'Parijs'. Als ze in Amsterdam vragen waar hij vandaan komt beantwoordt hij steevast met: "uit Brabant". Kenny woont al 25 jaar in Tilburg en voelt zich een Brabander. Kenny is op 5 oktober te zien in de Orangerie. Een bijzonder theaterconcert op locatie van Theater aan de Parade. Het is hoog tijd dat Den Bosch kennis maakt met deze predikant van liefde en muziek.

Door Stephanie Vorstenbosch

Je zong eerst in het Engels en Surinaams, merk je dat het schrijven van de nummers makkelijker gaat of moeilijker in het Nederlands? "Het Nederlands is iets moeilijker. Het spelen met de woorden zeg maar. In het Engels pakt iedereen het goed op, het Nederlands is toch meer een uitdaging. Dan luisteren mensen extra goed naar de tekst. Het is misschien niet makkelijker, maar het is zeker niet minder dan het Engels, integendeel zelfs."

In welke taal droom je? Pfoe, dat is een moeilijke vraag. Ik droom in veel verschillende talen. Ik ben Aukaans (Surinamers die afstammen van Afrikaanse mensen die tot slaaf zijn gemaakt- red.), maar spreek vooral Nederlands/Surinaams. Er zijn maar iets van 700 woorden in het Aukaans, dus om het veel te spreken is het aantal woorden vaak niet toereikend. Aukaans is een mix van Engels/Nederlands/Spaans en Afrikaanse woorden. Met mijn zussen praat ik bijvoorbeeld gewoon Nederlands.

Je hebt in het programma 'De Beste Zangers' gezeten. Wat was jouw muzikale hoogtepunt daarin? "Ik kende het eerst niet. Ik werd ervoor gevraagd. Mooi om een onderdeel van te zijn met veel verschillende artiesten. Al voelde het eerst wel wat ongemakkelijk om als 'beste zanger' te worden weggezet. Ik ben namelijk voornamelijk reggae-zanger. Haha. Het voelde als op glad ijs, uit je comfort zone. Maar ontzettend mooi om mee te maken. Een prachtige groep mensen. Ik heb grote bewondering voor Tommie Christiaan gekregen. Die heeft echt iets bijzonders neergezet."

Je bezingt Parijs, maar ken je ook de Parade in 's-Hertogenbosch? "Ik woon al 25 jaar in Tilburg. Ik voel mij ook echt een Brabander. Dus ik kom ook geregeld in 's-Hertogenbosch. Ik heb hier wel eens opgetreden of ben er een dagje wezen shoppen en dan een visje op de Markt pakken. Ik kijk vooral uit naar het concert in de Orangerie."

Wat kunnen we van je theaterconcert verwachten? "Mooie dingen, mooie muziek. Keihard mijn best doen. We zijn bezig met nieuwe dingen voor die avond. Ik wil vooral een positieve show. Ik draag een boodschap uit van liefde, van one love. Reggae staat voor 'peace' en 'love'. En ik doe dat ook met veel passie.

Wat is nog jouw grootste droom? "Meer begrip voor elkaar. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als men wat meer begrip voor elkaar zou hebben, maakt dit het leven draaglijker. Ongeacht ras of religie. Mijn persoonlijke welvaart maakt mij niet gelukkiger. Ik wil altijd muziek blijven maken. Muziek met een boodschap."

Het unseated Pop aan de Parade theaterconcert van Kenny B is op donderdag 5 oktober te zien in de Orangerie. Voor meer informatie en kaarten: theateraandeparade.nl, telefonisch via 0900 33 72 72 3 (lokaal tarief) of aan de theaterkassa.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?