<p>Ballerina&#39;s en paarden is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar zeg nou zelf: dit is toch pure schoonheid?</p>

Ballerina's en paarden is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar zeg nou zelf: dit is toch pure schoonheid?

(Foto: Sabine Timan)

Sabine combineert drie passies in één expositie

  Cultuur

Al sinds haar studietijd speelt de Berlicumse Sabine Timman met het idee om haar fotografie te combineren met dans en paarden. Een plan voor een fysieke expositie galoppeerde vanwege corona snel uit het zicht. Maar Sabine vond een oplossing: een digitale expo.

Berlicum- Sabine en paarden is geen nieuwe, eenmalige combo. Tijdens haar stage bij het paardenmagazine ‘Hoefslag’ ontdekte ze haar liefde voor journalistiek en werd haar interesse voor fotografie gewekt. Niet veel later startte ze met de opleiding tot fotograaf aan de Fotovakschool en sloeg de vonk over. Tegenwoordig maakt ze familieportretten en foto’s voor bedrijven, maar ook paarden blijft ze in haar lens houden.

Emotie en elegantie

“Al tijdens mijn studie fotografie ontstond het idee om de emotie, elegantie en kracht van paarden en ballet samen te brengen”, zegt de fotografe. “Afgelopen jaar was het zo ver en had ik de juiste modellen gevonden om mijn verhaal mee in beeld te brengen. Ik wilde deze serie gaan exposeren, maar door corona lukte dat helaas niet.” Daarom bedacht Sabine iets anders. “Omdat ik de foto’s graag wilde delen, en het eigenlijk ook wel mooi is om juist in deze tijd voor beleving te zorgen, besloot ik om het online te doen. In de vorm van een online video-expositie.

Nieuwsgierig geworden naar de expositie van Sabine? Je kunt de foto’s bekijken op haar website

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding