<p>Beleef een avond vol absurdistische muzikale cabaret met Yentl en de Boer.</p>

Beleef een avond vol absurdistische muzikale cabaret met Yentl en de Boer.

(Foto: Anne van Zantwijk & Bas de Brouwer)

Avondje uit met Yentl en de Boer

  Cultuur

Het absurdistische muzikale cabaretduo, Yentl en de Boer, is er weer klaar voor. Na een ingelaste pauze door twee synchroon geboren baby’s en een onverwachte lockdown komen ze op dinsdag 18 mei naar het podium van MAINSTAGE – Brabanthallen. De kampvuursessies van het duo zitten vol intimiteit, hilariteit en muzikaliteit. Ze stoken samen een lyrisch kampvuur, zonder rook, en delen bekende maar ook nieuwe muzikale hoogtepunten.

Den Bosch – Yentl en de Boer ken je misschien wel van hun uitverkochte theatervoorstellingen. Ze zijn geliefde gasten bij programma’s als ‘Pauw’ en ‘RTL Late Night’ omdat ze het leven bezingen op hilarische wijze. Door hun betoverende samenzang maken ze van elk lied iets compleet eigens. Met ‘De Kampvuursessies’ brengen de dames een selectie van het beste werk uit hun repertoire en gloednieuwe nummers naar het theater.

Annie M.G. Schmidtprijs

In het begin van het jaar nam het duo de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs 2020 voor het beste theaterlied van het seizoen in ontvangst. Dit lied, ‘Het is begonnen’ is een zachtmoedig antwoord op de klassieker van Annie M.G. Schmidt zelf. Het is de tweede keer dat het duo de bekende prijs in handen mag nemen. In 2014 werd het lied ‘Ik heb een man gekend’ genomineerd en uitgeroepen tot winnaar.

Geheel in de geest van de tijd zingt het duo over bizarre situaties en actualiteiten. Ze ‘hebben een man gekend’, dichten over superhelden van heel lang geleden en over vakantie in de Côte d’a-schuur. Speciaal voor het Nederlandse publiek schreven ze in 2020 een lied over de tijd waarin het normaal was om handen te schudden en zoenen te geven, begroetingen die nu uit den boze zijn. Een tijd die voor ieder nu bijna onwerkelijk lijkt, maar waar het duo maar al te graag op komische maar weemoedige wijze over zingt.

Succes na succes

Yentl Schieman en Christine de Boer, het duo achter Yentl en de Boer, leerden elkaar kennen op De Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie waar zij in 2009 afstudeerden. Na het winnen van de Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2013 boekten ze succes na succes. Niet lang daarna brachten Yentl Schieman en Christine de Boer het album ‘De Plaat’ uit, waarna nog twee platen en een EP volgden.

Meer info en kaartverkoop

Theater aan de Parade presenteert ‘De Kampvuursessies’ van Yentl en de Boer op dinsdag 18 mei in MAINSTAGE - Brabanthallen. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 29,50 euro te koop via de website van Theater aan de Parade. Ook meer informatie over de voorstelling vind je op die website:

theateraandeparade.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding