Ga mee op reis naar Casablanca met Ellen ten Damme [Theater aan de Parade]


<p>Ellen ten Damme neemt je mee op muzikale reis naar Casablanca. Foto: Danny Ellinger</p>

Ellen ten Damme neemt je mee op muzikale reis naar Casablanca. Foto: Danny Ellinger

Theater aan de Parade Theater aan de Parade

Ga mee op reis naar Casablanca met Ellen ten Damme

  Cultuur

DEN BOSCH - Ze is misschien wel een van de bekendste zangeressen van Nederland. Maar Ellen ten Damme is veel meer dan dat. Naast zangeres is ze actrice, muzikant, circusartieste, componist, danseres en Pippi Langkous. En dat allemaal tegelijk. Daarom mocht ze ook dit seizoen niet ontbreken op de programmering van Theater aan de Parade. Op woensdag 21 april brengt ze haar spannende mix aan culturen op het podium van HAL8 in de Brabanthallen met haar show ‘Casablanca’.

Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ gaat Ellen ten Damme met The Magpie Orchestra opnieuw en route, van Parijs naar Casablanca. Een zinnenprikkelende reis vol exotische en spannende ontmoetingen. Dat levert een avond vol prachtige Franse liederen op. Of ze ooit zal aankomen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, er is bijna geen benzine meer en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.

Samen met haar superband The Magpie Orchestra brengt deze topentertainer een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw. En dat zijn er nogal wat. Denk aan Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. Hun muziek wordt overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Zoals Ellen zelf zegt over haar show “Chantez! en Dansez! Maintenant, verdomme!”

‘Afschuwelijk veelzijdig’
Het AD schreef eerder over Ten Damme: “In tien minuten tijd is Ellen ten Damme een buikdanseres op Arabische klanken, krioelt ze als de zwoelste Madonna ooit over het podium, blaast ze het theater omver met een korte vertolking van de Duitse glamrock van Rammstein en zingt ze, breekbaar als Charles Aznavour in diens beste jaren, het prachtige ‘Hier Encore’. Ze is afschuwelijk veelzijdig.”

Artieste pur sang
Als kind was ze al zeer muzikaal en sportief. Als turnster behoorde ze tot de top van Nederland, had daarnaast een eigen popband en speelde klassiek viool. Ze studeerde een paar jaar Nederlandse literatuur in Groningen, deed een vooropleiding op het conservatorium en studeerde tenslotte af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze was net twintig toen ze haar eerste single uitbracht. Een echt wonderkind.

Veel mensen noemen zichzelf artiest, maar bij weinigen is die eretitel zozeer van toepassing als op Ellen ten Damme. Ze is een artieste pur sang, die met volle overgave leeft voor het podium, haar kunst en haar publiek. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ze is altijd zichzelf.

Ellen ten Damme staat op woensdag 21 april 2021 op het podium van TP in HAL8 – Brabanthallen. Voor meer info en tickets ga je naar de website van Theater aan de Parade www.theateraandeparade.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding