<p>Op woensdag 30 september is Jan Jaap van Hoeckel (79), een expert op het gebied van geluk, te gast. </p>

Op woensdag 30 september is Jan Jaap van Hoeckel (79), een expert op het gebied van geluk, te gast.

(Foto: MAMASMOOISTE)

Kameraden College: Geluk is te leren!

  Cultuur

Het format van College Tour trekt al 13 jaar lang talloze kijkers. Het jonge publiek hangt aan de lippen van beroemdheden die hun levenslessen komen delen. Er zijn echter ook bekende Bossche senioren die een schat aan kennis en ervaring bezitten en deze willen doorgeven. En dat kan nu, in Kameraden College.

DEN BOSCH - Kameraden College: senioren geven doorKameraden College is een initiatief van stichting Kameraden uit Den Bosch. Deze organisatie brengt generaties samen op een laagdrempelige en vooral leerzame manier. Van gezamenlijke uitstapjes tot groepsactiviteiten, jong en iets minder jong weten elkaar hierdoor makkelijk te vinden.
In Kameraden College krijgen bekende Bossche senioren de kans om als levenskunstenaar, modekoning of oud-burgemeester hun kennis en ervaring te delen. Dit onder het motto: “In iedere senior, zit een jongere met kennis en ervaring”. Voor elk college wordt er een nieuwe gast uitgenodigd en krijgt het publiek de mogelijkheid om deze vragen te stellen.

De eerste editie

Op woensdag 30 september vindt de eerste editie van Kameraden College plaats bij de Costa Del Silo, gelegen op het terrein van de Tramkade. Het college begint om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop praten de aanwezigen samen na onder het genot van een drankje.
Deze editie is Jan Jaap van Hoeckel (79), een expert op het gebied van geluk, te gast. Hij heeft zijn eigenzinnige mening over dit onderwerp vastgelegd in vier boeken. Zo stelt hij o.a. dat geluk niets met ons gevoel te maken heeft, maar dat juist ons verstand hier een grote bijdrage aan levert. Geluk is dan ook voor iedereen weggelegd en te leren. Naast schrijver is Jan Jaap ook coach en verzorgt hij workshops en lezingen.
Toegang tot het Kameraden College is gratis. Tijdens dit evenement worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding