<p>The Explosion Rockets tijdens een optreden in Elzenburg.</p>

The Explosion Rockets tijdens een optreden in Elzenburg.

(Foto: )

Jubileumconcert en CD-presentatie Explosion Rockets in Vught

  Cultuur

Dubbel feest met de van oorsprong Vughtse band The Explosion Rockets. En wel op zaterdag 26 september en zaterdag 17 oktober in De Witte in Vught.

VUGHT - In 1985 kwamen twee leden van de band elkaar na jaren bij toeval weer tegen. Al gauw ging het over de muziek van toen. Er werd een avondje belegd om oude herinneringen op te halen en toen ontstond het idee om The Explosion Rockets weer nieuw leven in te blazen. Er werd een advertentie gezet, waar onder andere ook Vughtenaar Thom Sens op af kwam. Dat was het begin van de hereniging van The Explosion Rockets. Later kwamen daar ook Vughtenaren Henk Verkooyen, Jack Koenraad en later diens opvolger Martien van Engelen bij. Deze laatste speelt net als Thom Sens nog steeds in de band.

Uitverkocht

Nu in 2020 bestaan The Explosion Rockets precies 35 jaar. Een unicum om een band 35 jaar aan één stuk springlevend te houden. Dat is Thom, als leider van de band, al die tijd gelukt. Dit gaan ze aanstaande zaterdag 26 september vieren in de grote Valkenzaal van De Witte van Van der Valk aan de Bossche weg 2 in Vught. Helaas zijn hier géén tickets meer voor te krijgen.

The Explosion Rockets maken authentieke muziek uit de eindjaren ’50 en beginjaren ’60, treden niet alleen in heel Nederland op, maar zijn in het verleden ook gevraagd om te komen optreden in Engeland, België, Duitsland en Luxemburg. Meestal, als de band in het buitenland speelt, gaat er een grote bus met fans mee. 

Bezetting & Crew

In die 35 jaar heeft de band natuurlijk wel diverse wisselingen gehad, maar de meeste muzikanten bleven wel vele jaren met plezier in de band spelen. De huidige band bestaat uit zanger Ruud Kuijpers, sologitarist Joost Roest, slaggitarist Thom Sens, bassist Hank van Empel, drummer Frans van Esch en toetsenist Martien van Engelen. Ook heeft de band, naast de muzikanten, een aantal fantastische mensen zoals Henk v.d. Schans, Leo de Leeuw en William v.d. Bijgaart om zich heen staan om te zorgen voor het opbouwen en afbreken van de apparatuur. Ook geluidsman Ward Visser is onmisbaar om de juiste mix te maken en te zorgen dat het geluid in de zaal net zo klinkt als op het podium.

Nieuwe CD

De band heeft in het verleden diverse CD’s en DVD’s opgenomen en uitgebracht.Om het 35-jarig jubileum extra cachet te geven zijn de bandleden de studio ingedoken. Door het coronavirus is het wat vertraagd, maar zaterdag 17 oktober wordt de nieuwe CD officieel gepresenteerd. De CD-presentatie is in handen van Rock ‘n’Roll legende “Savage” Kalman Smits.Deze presentatie zal opnieuw in de Valkenzaal van De Witte van Van der Valk aan de Bosscheweg 2 in Vught zijn. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal tickets te verkrijgen. Mail voor tickets naar explosionrockets@hotmail.com, of bel met 06-45928586 (Thom Sens). Ben er snel bij want het aantal toegestane bezoekers is beperkt. De zaal gaat om 19.00 uur open en de show van dit zit-concert begint om 20.00 uur en zal tot 00.00 uur duren. Meer info over de band: www.explosionrockets.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding