Foto: Angeline Swinkels
Hannekeschrijft

Hannekeschrijft: Sex on the beach

  Column

Het is nog vroeg in de ochtend, de zon is pas een paar uurtjes op en loopt warm voor een mooie zomerdag. Ik kom terug van mijn ochtendwandeling. Niks is lekkerder dan door de nog stille Bossche binnenstad te lopen, terwijl een zomerse zon je rug verwarmt.

Hij staat voor de deur van de daklozenopvang aan een oude wat vervallen fiets te prutsen. Doet hij hem op slot, of juist van het slot? Is het zijn fiets of die van een ander? Hij draagt een verweerde broek, een rommelig T-shirt en zijn grote, in sokken gehulde voeten, steken in een paar slippers. Hij ziet eruit zoals de door Gordon Ramsay afgekeurde gerechten smaken: flets.

Ik geloof dat we een stad leefbaar houden als we elkaar respecteren en vriendelijk tegemoet treden. Dan blijft er ruimte voor het individu en het collectief. Voor mij betekent het dat ik op een vroege zomerochtend alle mensen die ik op mijn wandeling tegenkom welgemeend groet. Zo ook deze Bossche burger. “Goedemorgen.”

Hij kijkt op van zijn fiets en groet me enthousiast terug: “Goedemorgen! Lekker weertje hé?”

Fijn, iemand die zonder verbazing terug groet. Te vaak zie ik dat mensen in een stad het niet meer gewend zijn om aangesproken te worden door ‘vreemden’, al is het met iets simpels als een begroeting. “Heerlijk,” antwoord ik.

En dan, zonder enige schroom, totaal op zijn gemak, zet hij de eerste regel van het refrein van T-Spoon uit 1997 in: “I wanna have seks on the beach,” om er vervolgens lustig improviserend, geheel in het ritme en toonsoort, aan toe te voegen: “Lekker in het zonnetje.” Ik zie aan zijn ogen dat hij het zich helemaal kan inbeelden, hoe dat moet zijn, daar in de zon op het strand.

Hij zingt vrolijk verder terwijl ik doorloop naar huis. Het liedje zit de hele dag in mijn hoofd, en daarmee ook het besef dat je elke dag je eigen geluk moet maken.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding