Foto: Ab Donker

Leven in vrijwillige thuisisolatie #7

  Column

Lisette Broess-Croonen

Vanochtend een (telefonisch) interview gedaan met de lokale ondernemer ‘De Lekkere Man’. Dat de horeca stil ligt, is niet alleen voor de restaurants een probleem, maar ook voor de lokale producenten die aan de horeca leveren. Dat betekent dat er creativiteit nodig is om toch geld binnen te krijgen. De Lekkere Man is samen met andere voedselproducenten uit de buurt, luxe verwenpakketten samen gaan stellen. Deze kan men bestellen en de pakketten worden dan aan de deur bezorgd. Daarmee hopen ze deze crisis door te komen.

Ook bij andere partijen zie je dat ze op alternatieve manieren te werk gaan om omzet te hebben. Restaurants en andere horeca zijn begonnen met een afhaal- of bezorgservice en ook veel andere bedrijven bieden (gratis) aan om te bezorgen. Sportscholen en muziekdocenten bieden online lessen aan en dat zijn maar enkele voorbeelden. Het is mooi om te zien hoe iedereen het beste van de situatie probeert te maken. Helaas zal deze crisis vrijwel zeker tot een recessie leiden. Niet alle bedrijven zullen de kop boven water weten te houden en de werkloosheid zal uiteindelijk toenemen. Maar degene die ik interviewde zei het heel mooi: als je je werk verliest, verlies je niet je identiteit en je kan altijd weer opnieuw beginnen.

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden










Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding