Foto: Ab Donker

Leven in vrijwillige thuisisolatie #4

  Column

Door Lisette Broess-Croonen

De tweede schoolweek thuis is begonnen en we krijgen steeds meer ritme. Maar het valt niet mee om de jongens aan het werk te zetten, terwijl er in de buurt zo veel verleidingen zijn. Op school hebben ze daar natuurlijk geen last van. De leuke vakken gaan nog wel, maar de vakken die ze moeilijk vinden, worden maar al te graag uitgesteld. Nu weet ik zeker dat ik niet geschikt zou zijn als juf, mijn geduld raakt iets te snel op.

Wat ben ik in deze periode ook blij met mijn social media. Waar vaak wordt opgeroepen om die telefoon eens wat vaker weg te leggen, is het nu een ideale manier om toch met familie en vrienden in contact te blijven zonder risico’s te lopen. Het is natuurlijk heel erg makkelijk om te focussen op al het echte en dus vervelende nieuws, maar ik zoek vooral dingen op die me vrolijk maken. Ik ben op de Facebookpagina van fans van Safaripark Beekse Bergen begonnen met een kleine competitie. Ieder dag stuurt iedereen zijn mooiste foto’s in van een door mij gekozen diersoort. Zo zijn we allemaal toch een beetje op de plek waar we zo graag komen en die we nu zo erg missen.

Erg grappig zijn ook de vele foto’s en filmpjes die het leven met kinderen thuis laten zien. Kinderen die vastgebonden op de grond liggen, terwijl moeder werkt, een vader die zich verstopt als er een kind de kamer binnen komt. Uiteraard allemaal in scène gezet, maar erg grappig. Ook de vele grappen over wc-papier vervelen me nog niet. Super flauw natuurlijk, maar ik moet er toch om lachen. Humor blijft een goed middel om met vervelende situaties om te gaan. Dus blijf maar komen met die filmpjes en foto’s!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding