(Foto: Ab Donker)

Column: Leven in vrijwillige thuisisolatie

  Column

Hallo, mijn naam is Lisette Broess-Croonen. Ik ben freelance journaliste en schrijf wekelijks voor de Bossche Omroep. De komende periode schrijf ik dagelijks een stukje over mijn leven in vrijwillige isolatie tijdens de corona-uitbraak. 

Samen met mijn man Jaap en kinderen Mika (12) en Timo (7) zit ik nu al een week thuis. Jaap kan gelukkig thuiswerken en de kinderen krijgen opdrachten van school. Timo zit in groep 3 van de basisschool en Mika in de brugklas. Grappig genoeg krijgt Timo meer werk mee dan Mika. Iedere dag heeft hij een bingokaart met werkjes die hij moet maken. Dat zijn werkjes op de computer, schrijfbladen, rekensommen, maar ook de taak om een spelletje te doen of even buiten te spelen. Vandaag moet hij ook een zonnebloempitje planten. Iedere week moet hij een foto maken en doorsturen naar de juffen. Leuke opdracht! Voor Mika volgen we zijn normale rooster. Voor de vakken die hij normaal op school volgt, maakt hij nu iedere dag thuis zijn opdrachten. Dat betekent dat ze allebei veel vrije tijd hebben, die gevuld moet worden. Uiteraard ontbreekt de schermtijd niet :). 

Zelf doe ik mijn interviews nu telefonisch. Jammer, want ik vind face to face werken veel prettiger, maar we moeten er maar het beste van maken. Gisteren had ik een interview met de Vughtse burgemeester Van de Mortel, die aangeeft trots te zijn op zijn burgers. Vandaag een interview met de initiatiefneemster achter de Facebookpagina ‘Vught helpt elkaar tijdens corona’. Hoe vervelend de situatie ook is, het is mooi om te zien hoe mensen er toch iets positiefs uit weten te halen en elkaar op alle manieren proberen te helpen. Zo maken we er allemaal het beste van!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding