Foto: Angeline Swinkels
column Hannekeschrijft

Hannekeschrijft: Vogeldiarree

  Column

Dat wandelen de nieuwe volkssport is, wisten we al. Elke ochtend, elke avond, elke middag en iedere nacht, zoals De Dijk ooit zong. De variatie in rondjes is beperkt, en steeds vaker kom ik dezelfde mensen tegen. Mensen die een gelijk bioritme hebben. We groeten elkaar. Hopelijk blijft dat post corona bestaan, dat groeten.

Alle mensen met honden hebben de afgelopen maanden het voordeel van de avond- en nachtwandeling gehad. Ik weet niet of het opweegt tegen het permanente nadeel van het hondenpoepzakje. Je moet wel heel veel van iemand houden om meerdere keren per dag de nog warme poep in je hand te nemen. Je ziet de zakjes van binnen condenseren, nog voordat de prullenbak bereikt is.

Naast de hondenliefhebbers zijn er hele zorgzame mensen die veel van onze stad houden. Soms gewapend met een afvalprikker plukken ze al wandelend het zwerfafval van de straat. Het is een gotspe dat een mens nog steeds iets op straat durft te gooien, en het is een groot goed dat anderen dat belangeloos opruimen.

Er is echter één soort vuil waar we geen oplossing voor weten gedurende de dagelijkse wandelgang. Het vuil dat vandaag aan mijn gympen zat. Ik zag het te laat en liep het vrolijk mee naar binnen. Watervogel-diarree. Ik ben geen kenner er durf dus geen beschuldigende vinger naar een specifieke soort te wijzen. Eend, gans, meeuw, fuut? Voor mij zijn het allemaal boosdoeners.

Het is geweldig dat Den Bosch een waterrijke stad is. Houden zo. Maar kunnen die watervogels niet gewoon in het talud schijten? Daar waar mensen niet mogen komen? De vlonders langs de Zuid Willemsvaart, de paadjes bij de Stadsdommel, waar je ook kijkt, groene spatten poep. Daar helpt geen zakje of prikker aan. Kak!

Hannekeschrijft

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding