Ooit [Column]


Foto:
Column

Ooit

  Column

‘Ooit zijn we allen samen, ooit dan staan we hand in hand’. Zelden was een carnavalstekst zo pakkend als nu. In de eerste lockdown in maart teerde ik nog lange tijd op de geweldige carnavalsdagen die ik achter de rug had. 

Door Lisette Broes-Croonen

Natuurlijk was het vervelend om thuis te moeten zitten, maar ik kon er nog wel even tegen aan. Naarmate corona langer in het land was en vooral ook nog langer leek te blijven, begon de onrust weer toe te nemen. Ieder jaar leef ik toe naar het mooiste feest dat er voor mij bestaat. Nu werd al vroeg duidelijk dat dit feest niet door zou gaan. Het aantal keren in mijn leven dat ik carnaval heb overgeslagen is op één hand te tellen. En dan was het in ieder geval nog een eigen keuze…

Juist in een jaar dat ik meer behoefte heb aan de saamhorigheid en speciale sfeer van Oeteldonk dan ooit, kan ik er niet naar toe. Ik weet dat iedereen enorm zijn best heeft gedaan om leuke alternatieve carnavalsacties op poten te zetten, maar ik heb besloten me dit jaar volledig afzijdig te houden. Dat doet net iets minder zeer dan al een beetje in de stemming komen en het feest niet af kunnen maken. Ik weet waarvoor we het doen en ik sta daar ook achter. Maar ik kan niet wachten tot ik mijn Oeteldonkse jas en sjaal weer van zolder kan halen. Volgend jaar haal ik het feestje dubbel en dwars in!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding