Foto:Angeline Swinkels

Hannekeschrijft: Cheer!

  Column

Ze staan op het rugby veld van The Dukes. De zon schijnt, de wedstrijden zijn klaar. Liefhebbers zitten op het speciaal gecreëerde zonneterras aan het water met een drankje. Er is in de verste verte niemand te zien.

Het zijn twee tienermeisjes, brugpiepers in wording. Het zouden zusjes kunnen zijn. Beiden een hoge blonde paardenstaart, ranke meisjesfiguren, spillebeentjes. Het lijkt zelfs alsof ze hun kleren op elkaar hebben afgestemd. Zwart met witte stippen, de een in een rokje, de ander in korte broek, beiden een eenvoudig T-shirtje.

Ze experimenteren met een dans. Ze doen om beurten een radslag, dan tegelijkertijd, elkaar kruisend. De een is duidelijk meer geoefend dan de ander, maar dat kan hun pret niet drukken. Sterker nog, degene met de minder strakke radslag oogt net zo vol vertrouwen als haar vriendinnetje. Jammer toch, dat bij het ouder worden die zelfverzekerdheid vaak verdwijnt.

Terwijl de een vooraf ingestudeerde pasjes oefent, is de ander nieuwe bewegingen aan het uitproberen. Steeds gekker en creatiever, ze wanen zich onbespied. En elke keer, na een paar pasjes, draaien of radslagen, kijken ze op hun telefoon. Ze giebelen en herhalen hun actie.

American football lijkt natuurlijk in de verste verte niet op rugby, zullen kenners zeggen. En qua aandacht zijn cheerleaders niet nodig, zelfs de rugbytrainingen trekken publiek. Maar verdienen The Dukes niet gewoon dat er professioneel voor hen gecheerd wordt? Zijn deze meisjes de nieuwe generatie en oefenen ze daarom zo fervent?

Maar dan valt mijn kwartje. Dansjes, telefoon checken en giechelen. Dat kan maar een ding zijn. Het rugby veld is een balzaal voor twee meisjes om er hun volgende TikTok challenge op te nemen.

Hannekeschrijft

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding