Foto:

Handen wassen en de trein in; vanaf dinsdag ook op station 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH - Op station 's-Hertogenbosch staan vanaf dinsdag 11 augustus gele desinfectiezuilen, waar treinreizigers hun handen kunnen schoonmaken. Zo willen NS en ProRail reizigers te helpen om verantwoord te reizen. Op acht stations is al getest met de zuil en is onderzoek gedaan naar de effectiviteit ervan. 

Op de stations hebben NS en ProRail al verschillende maatregelen genomen om reizigers te helpen om verantwoord te reizen. Zo is er bestickering aangebracht met aanwijzingen hoe afstand gehouden kan worden. 

Voetpedaal
Begin deze maand zijn op acht stations al desinfectiezuilen geplaatst voor de poortjes, aangezien dat de plek is waar reizigers zich oriënteren, een kaartje kopen of informatie halen. Het bedienen gaat met een voetpedaal, zodat aanraken met de handen niet nodig is.

Geel valt op
NS heeft ondervonden dat reizigers de zuilen waarderen en het nodig vinden, maar ze moeilijk konden vinden. Daarom hebben de zuilen een gele kleur gekregen.

Ook op andere stations
Reis je van Den Bosch naar Amsterdam Sloterdijk, Zwolle, Amersfoort Centraal, Haarlem, Arnhem Centraal, Delft, Breda, Tilburg, Amsterdam Amstel, Den Haag Hollands Spoor of Groningen? Bij het uitstappen kun je je handen wassen, want ook daar worden de desinfectiezuilen geplaatst.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding