In totaal presenteert Afzender Boulevard veertig verschillende activiteiten, waaronder premières zoals die van Circus Ronaldo (foto). Het hele programma is te vinden op www.afzenderboulevard.nl
In totaal presenteert Afzender Boulevard veertig verschillende activiteiten, waaronder premières zoals die van Circus Ronaldo (foto). Het hele programma is te vinden op www.afzenderboulevard.nl (Foto: ©2019_Fraukepresent)

Geen Boulevard, of juist meer Boulevard?

DEN BOSCH - 'Elk nadeel heb z'n voordeel', zei een groot filosoof ooit. Die vlieger blijkt misschien ook op te gaan voor Theaterfestival Boulevard. Vanwege het uitbreken van de coronapandemie is de opzet van het festival compleet door elkaar gegooid, maar aan de andere kant ook uitgerekt. Onder de naam 'Afzender Boulevard' brengt het festival al een tijdje de meest uiteenlopende optredens naar de stad. En dat terwijl het festival eigenlijk pas deze week zou beginnen.

Het zwaartepunt van Afzender Boulevard blijft wel liggen in de oorspronkelijke festivalperiode van donderdag 6 tot en met zondag 16 augustus. En dat betekent nóg meer voorstellingen, optredens en andere uitingen van kunst (Muziek)theatervoorstellingen, theatrale installaties, een geluidswandeling, locatieproducties, twee podcastseries en een televisie-uitzending. Met nieuw ontwikkelde projecten van tien podiumkunstenaars met heel verschillende Bosschenaren, op plekken in en om de historische binnenstad.

Spectrum
Hoewel op dit moment niets gebruikelijk is, voldoet Afzender Boulevard ook dit jaar aan haar karakteristiek: veel premières. Dit jaar is dat onder andere Schweigman& met 'Spectrum'. Met de installatie Spectrum sluit Schweigman& een drieluik over witte ruimte af, allen in samenwerking met ruimtelijk vormgever Cocky Eek. In Spectrum dompelt Schweigman& je letterlijk onder in kleur.

Installatie
Francesca Lazzeri met 'my shadow used to have a density'. De Japanse fotograaf Hal is een inspiratiebron voor Francesca Lazzeri, die in haar adembenemende installatie 'my shadow used to have a density' de sociale en emotionele consequenties van de coronapandemie onderzoekt.

Klanken
Strijbos & Van Rijswijk met 'Your Trembling Mile'. Na het betoverende klankspel van Signaal bij Haanwijk (Boulevard 2019) klonk de roep om meer. Deze zomer gidsen Strijbos & Van Rijswijk, in samenwerking met MTD Landschapsarchitecten uit ‘s-Hertogenbosch, het publiek langs klankinstallaties in de stad. Hun geluidswandeling Your Trembling Mile voert langs parken, gebouwen en andere openbare ruimtes die ze letterlijk met klanken bedekken.

Circus
Circus Ronaldo met 'Applaus (5+)'. In hun betoverende familievoorstelling Applaus gidsen Ronaldo en zijn broer David kleine groepen bezoekers langs zeven locaties. Je gluurt in de lege circustent, stapt beschilderde wagens binnen en ontdekt de geheimen van caravans. Circus Ronaldo is een Vlaams familiebedrijf (1827) dat bekend staat om hartverwarmende shows met high tech, hypes en heavy beats.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding