Burgemeester Mikkers deelt bij de start van de verkenning een 'elleboogje' uit aan Piet van Katwijk. Op de voorgrond: Theo de Rooij en John van Ierland. Foto: Henk van Esch
Burgemeester Mikkers deelt bij de start van de verkenning een 'elleboogje' uit aan Piet van Katwijk. Op de voorgrond: Theo de Rooij en John van Ierland. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch Fotografie )

Tour de France rond Den Bosch

DEN BOSCH - Na 24 jaar is de Tour de France terug in Den Bosch. Nouja, soort van. Het wielerevenement 'Ronde van Frankrijk in Brabant' geeft wielrenners in het laatste weekend van augustus de kans om de Tour in tachtig kilometer te fietsen, over een parcours dat op de kaart de contouren van Frankrijk vormt. Daarmee wordt geld opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren. Het roemruchte wielerteam TI Raleigh deed dinsdag 28 juli alvast de voorverkenning.

Wielrenhelden van weleer als Jacques Hanegraaf, Piet van Katwijk en Johan van der Velde hesen zich in hun Raleigh-tricot en stapten vorige week bij Maaspoort Sport&Events op de racefiets. Met gastrijder Erik Dekker reden ze alvast over het parcours dat start bij de sporthal en via Straatsburg (Berlicum) en Col de Galibier (bij Schijndel) onder Boxtel de Pyreneeën in rijdt. Vervolgens is het koers langs Bordeaux (Haaren), Nantes (Cromvoirt) en Brest (Nieuwkuijk) om via Calais en Roubaix aan de Maas op de 'Champs-Élysées' in Maaspoort te finishen.

Het wielerevenement is een samenwerking van Wielergala, Brabant Cycling Network, Maaspoort Sport & Events en Stichting Spieren voor Spieren. Samen proberen ze met de Ronde van Frankrijk in Brabant zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting die zich inzet voor de 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Meerijden met de Ronde van Frankrijk in Brabant op zaterdag 29 of zondag 30 augustus kan door in te schrijven via de website van Sporten voor Spieren. Deelname kost 15 euro, maar een groter bedrag binnenbrengen door je te laten sponsoren kan ook.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding