Jan de Wit vertelt vrijdag 1 augustus over 400 jaar kranten.
Jan de Wit vertelt vrijdag 1 augustus over 400 jaar kranten. (Foto: Marjo van de Peppel-Kool)

Wat is er dit weekend te doen?

Een greep uit de activiteiten in en om Den Bosch, voor het komende weekend.

Vrijdag 31 juli

14.30 Film De animatiefilm The Addams Family draait bij Beneluxtheater in Berlicum. Een Nederlands gesproken tekenfilm over de bekendste, engste familie. Kaarten zijn à 6 euro inclusief popcorn te koop aan de kassa van de Litserborg.
Beneluxtheater, Kerkwijk 61, 5258KB Berlicum

16.00 Theater De openluchttheatervoorstelling ‘Achter iedere geranium’ is te zien bij woonzorgcomplex Meeuwenhof, met ouderen in de hoofdrol over de coronacrisis in het verzorgingstehuis. Om 16.00 en om 20.00 uur te zien bij woonzorgcomplex Meeuwenhof in Rosmalen. De toegang is gratis, maar aanmelden (ovv Achter iedere geranium) via info@farent.nl is verplicht.
Steunpunt van Meeuwenhof, Wethouder-Van der Valkstraat 4, 5241GL Rosmalen

19.00 Muziek Vinylson bij 't Opkikkertje. Deze plaatjesdraaier draait voor de sfeer. Oude singeltjes en elpees die af en toe heerlijk kraken en nog echt authentiek klinken.
't Opkikkertje, Markt 38, 5211jx 's-Hertogenbosch

22.00 Film De film 'A Rainy Day in New York' draait bij het Beneluxtheater in Berlicum. De romcom gaat over een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop. Kaarten zijn à 8,50 euro inclusief consumptie te koop bij de Litserborg.
Beneluxtheater, Kerkwijk 61, 5258KB Berlicum

Zaterdag 1 augustus

20.30 Lezing In de lezingenserie 'Rondom Dieske' vertelt Jan de Wit over vierhonderd jaar krantenhistorie en Den Bosch als perscentrum van Nederland. Jan toont de bezoeker voorbeelden van bijzondere pershistorie; van eeuwenoude Nederlandse en Bossche kranten en van historisch nieuws, onder meer uit de 17e eeuw, maar ook de periode van de Tweede Wereldoorlog, en de bevrijdingsslag om ’s-Hertogenbosch in 1944 en ander 20e eeuws verslaggelegd (historisch) nieuws. Muziek is er van zangeres Marie-Louise. De toegang is gratis.
Knillispoort, Korte Waterstraat 15, 5211nr Den Bosch

Zondag 2 augustus

15.00 Muziek Kleintje 'Koffie bij de Piano' bij Theater aan de Parade. Aangepaste versie van 'Koffie bij de Piano' met piano-optreden van Anto Bayram Karamenderes gepresenteerd door Robin Pigmans. De Bulgaar Anto speelt vooral muziek van Chopin en Rachmaninoff. Ook om 15.00 uur.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl 's-Hertogenbosch

19.30 Autorit Voorruit Rally langs Bossche cultuur, in je eigen auto een parcours rijden en zes keer bij elke stop genieten van een culturele verrassing. Dat is de Voorruit Rally, die tot 23.00 uur gereden wordt. Een rallyticket à 27,50 euro per persoon is te koop via ticketkantoor.nl/shop/VoorruitRally. Locatie na aanmelding.

Vul deze agenda aan via www.bosscheomroep.nl/activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding