Bossche Zomer, schot in de roos


In een uitverkocht openluchttheater op de Citadel speelde Carel Kraayenhof vrijdag 24 juli op zijn bandoneon. Foto: Henk van Esch
In een uitverkocht openluchttheater op de Citadel speelde Carel Kraayenhof vrijdag 24 juli op zijn bandoneon. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch Fotografie )

Bossche Zomer, schot in de roos

DEN BOSCH - Na het losbarsten van de coronacrisis leek de zomervakantie compleet in het water te vallen. Grote evenementen, festivals en concerten leken compleet onmogelijk terwijl veel vakanties naar het buitenland werden geannuleerd en veel Bosschenaren zouden thuisblijven. Ondernemers in horeca en cultuur en de gemeente 's-Hertogenbosch lieten het er echter niet bij zitten en bedachten 'De Bossche Zomer'. Op kleinere schaal, met voldoende afstand en inachtneming van de RIVM-regels keken ze naar wat wél mogelijk is. En dat bleek een schot in de roos.

Een van de meest recente onderdelen van het aanbod: Het Zomertheater op de Pettelaarse Schans, met optredens van onder andere Danny Vera, Tino Martin en Davina Michelle. 'Een daverend succes' zegt organisator Jan-Dirk Vis tegen het Brabants Dagblad, want voor veel optredens waren de kaarten binnen een uur uitverkocht. De gelukkigen zitten op augustusavonden op een van de 750 plaatsen, verdeeld over drie tribunes in een overdekt openluchttheater.

Ook Theaterfestival Boulevard vindt in afgeslankte vorm tóch doorgang. Met kleinschalige optredens en kunstuitingen en ook een openluchttheater op de Citadel. Voor een uitverkochte 'zaal' trad daar afgelopen vrijdag Sven Ratzke op, die als gastmuzikant Carel Kraayenhof meenam, de bandoneonist van de bekende traan van (toen nog) prinses Máxima. Nog tot en met eind augustus vult Theaterfestival Boulevard op verschillende plekken de stad met kunst in vele verschijningsvormen. Van muzikale optredens tot kunstinstallaties, van monologen tot podcasts en van live talkshows tot voorleessessies.

Het zomerprogramma is te vinden op de websites:

www.theaterfestivalboulevard.nl

en

www.debosschezomer.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding