Ongezien: Kletsplaojkes in een boekje gebundeld


Een van de coronacartoons van Guus.
Een van de coronacartoons van Guus. (Foto: )

Ongezien: Kletsplaojkes in een boekje gebundeld

DEN BOSCH - Een schets van het Bossche leven in het algemeen en de afgelopen coronalente in het bijzonder. Dat is de rode draad in het nieuwe boek van tekenaar-cartoonist Guus Ong. De Corona-prenten en Bossche Kletsplaojkes hebben de geest van Guus Ong met elkaar gemeen. Van Bossche beslommeringen tot grote wereldproblemen als het virus: ze zijn Ongezien.

“Het coronavirus heeft in 2020 een zeer ingrijpende invloed op het dagelijkse leven van mensen, zélfs op Bosschenaren”, schrijft Frank Finkers in de inleiding. Dat is de aanzet voor het verschijnen van deze verzameling werken, schetsen en tekeningen, die Guus Ong met heel veel liefde gemaakt heeft. 

'Oprotte gij!'
Om precies te zijn: 38 ‘corona-illustraties’, naast 49 andere, vaak humoristische Bossche schetsen en tekeningen die eerder op social media en in de Bossche Omroep zijn verschenen. Bijvoorbeeld de sprekende Bossche bol, die dat achterlijke coronagedoe vierkant, op z’n Bosch, eens flink op zijn nummer zet en tegen het virus snauwt: ’Oprotte gij!’ Hoe ernstig het virus Ong wil bij zijn publiek vaak een (glim)lach van herkenning oproepen en de ernst van de zaak een klein beetje te relativeren.

Ongezien is à 16,95 euro verkrijgbaar bij boekwinkels in de stad, het kringhuis van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch aan de Parade en via info@coopersenco.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding