Over kerken, kapellen en hun orgels in het Bossche buitengebied

Over kerken, kapellen en hun orgels in het Bossche buitengebied

Tekening van het orgel in de Sint-Jan
Tekening van het orgel in de Sint-Jan

DEN BOSCH - Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch heeft onlangs een hernieuwde uitgave van het boek 'Kerken en kapellen in de stad ’s-Hertogenbosch en hun orgels' (2017) uitgebracht. In deze editie zijn ook de godshuizen in de omgeving meegenomen. 

Onder de titel 'Kerken en kapellen in het buitengebied van ’s-Hertogenbosch en hun orgels' maakte samensteller Han Keur een vervolg op de uitgave van 2017. Die bevat een beschrijving van kerken en hun orgels in die gemeenten, die sinds 1996 bij de gemeente ’s-Hertogenbosch horen. 

Het boek bevat van elke gemeente een beschrijving van de kerk en haar historie, en de geschiedenis van het daarin aanwezige orgel. De afbeeldingen van kerk en orgel zijn in kleur. De volgende gemeenten zijn in het boek opgenomen: Bokhoven, Empel, Engelen, Rosmalen, Nuland, Maliskamp en Vinkel en Berlicum (gemeente Sint-Michielsgestel). Met de verschijning van dit boek is het totale orgelbestand in 'groot' Den Bosch beschreven.

Het boek heeft negentig pagina’s op A4-formaat en is à 17,50 euro (exclusief eventuele verzendkosten à 4,50 euro) te koop bij de balie van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Parade 12. Het is ook te bestellen via e-mail algemeen@kringvrienden.nl. Overigens is het boek “Kerken en kapellen en hun orgels in de stad ’s-Hertogenbosch” ook nog te koop.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding