Hartstocht in Wijbosch; wandelen langs gebakken troost


Op dergelijke panelen zijn de gebakken hartjes aangebracht en verspreid door Wijbosch.
Op dergelijke panelen zijn de gebakken hartjes aangebracht en verspreid door Wijbosch. (Foto: )

Hartstocht in Wijbosch; wandelen langs gebakken troost

Wijbosch - Half april wist kunstenares Petra Nuijten-Thoen uit Wijbosch het zeker, ze wilde iets doen in deze coronacrisis wat de mensen een uitlaatklep gaf, een leuk verzetje om samen iets moois maken en mensen een hart onder de riem te steken. Zo is ze begonnen met een oproep aan de inwoners van Wijbosch om een hartje van klei te maken. Dit werd dan door haar gebakken en geglazuurd in haar atelier Studio Hooi. Daarna zijn de hartjes op panelen geplakt en in het dorp neergezet.

Het laatste paneel is begin deze maand geplaatst. Na uren glazuren en bakken vormen nu zo’n honderdvijftig hartjes een verbindingskunstwerk van twaalf panelen, die op verschillende locaties in Wijbosch te zien zijn. Het kunstproject met de naam 'Hart van Wijbosch' moet voor dorpsgenoten een beetje positiviteit brengen in de afgelopen heftige maanden. Ze werden via de facebookpagina 'Hart van Wijbosch' op de hoogte gehouden om iedereen met het project te verbinden. Gemeente Meierijstad hielp Petra ook een handje door een deel van de materialen te subsidiëren vanuit het leefbaarheidsbudget.

Nu is iedereen de hele zomer welkom om langs de hartjes te wandelen of fietsen en te kijken naar de kleurrijke tekeningen en steunende woorden die de Wijbosschenaren in de hartjes hebben verwerkt. Iedereen hartje vertelt zijn eigen verhaal.

Meer informatie staat op de website: www.hartvanwijbosch.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding