Boogschieten is een van de vele activiteiten voor jong en oud tijdens de MOVE Sportzomer in Vught. Zes weken lang is er van alles georganiseerd om een sportieve vakantie in eigen land te vieren.
Boogschieten is een van de vele activiteiten voor jong en oud tijdens de MOVE Sportzomer in Vught. Zes weken lang is er van alles georganiseerd om een sportieve vakantie in eigen land te vieren. (Foto: )

Sportieve vakantie in Vught tijdens de MOVE Sportzomer

VUGHT - MOVE Vught biedt de Vughtse inwoners dit jaar een extra uitgebreid programma tijdens de MOVE Sportzomer. “We vieren het vijfjarig jubileum van onze sportzomer én dankzij corona vieren de meeste mensen hun vakantie thuis. We halen daarom de vakantie gewoon naar Vught.”

Door Lisette Broess-Croonen

Mike Wiersema van MOVE Vught vertelt dat er een afwisselend programma is voor alle leeftijden. “Toen we acht jaar geleden met MOVE startten, waren we primair gericht op de basisschooljeugd. Ook de Sportzomer bestond in eerste instantie alleen uit activiteiten voor de jeugd tot en met twaalf jaar. Maar in de jaren daarna zijn we ons steeds meer verder gaan ontwikkelen en nu hebben we activiteiten voor alle doelgroepen, ook tijdens de MOVE Sportzomer.”

Zomerfun
In de zomervakantie zijn er drie pijlers: Zomerfun, Zomertour en Samen er op uit. “Zomerfun is het bekende spelletjes- en sportprogramma voor de basisschooljeugd op het Lidwinaveld. Iedere donderdagochtend tussen tien en twaalf uur is er van alles te doen. Deelname is gratis en inschrijven is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Andere jaren was de Zomerfun alleen voor kinderen van groep drie tot en met acht. Nu mogen ook de kleuters meedoen, maar dan wel onder begeleiding van een ouder.”

Leuk en laagdrempelig
Met de Zomertour wil MOVE graag meerdere doelgroepen samen bezig laten zijn. “De activiteiten van de Zomertour zijn leuk voor onder andere vriendengroepjes en (groot)ouders met (klein)kinderen. Op het programma staat onder andere kickboksen, lasergamen, tennis en atletiek. De activiteiten vinden op verschillende locaties plaats en zijn leuk en laagdrempelig voor alle leeftijden. Ook deze activiteiten zijn gratis, maar reserveren is wel verplicht.”

Samen er op uit
En dan is er nog Samen er op uit. “Drie keer organiseren we een fietsspeurtocht voor het hele gezin. Daarbij fiets je door Vught en moet je vragen beantwoorden. Met de tocht ben je ongeveer twee tot vier uur bezig. Daarnaast zijn er nog gezinsactiviteiten als suppen op de IJzeren Man, boogschieten en discgolf. En er is een peuter- en kleuterfestival. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Plaza Cultura en is de enige activiteit waarvoor een bijdrage betaald moet worden. Al met al is er genoeg te doen om bezig te blijven deze zomer.”

Vught beweegt
Alle activiteiten van de Sportzomer staan op de website www.vughtbeweegt.nl. “Niet alleen de activiteiten die wij organiseren, maar ook de activiteiten van Plaza Cultura en andere aanbieders. En wie nog iets leuks wil toevoegen, kan dat altijd doen!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding