Ook deze jongens wachten niet tot 2022 om een potje petanque te wagen op een van de banen op de Parade.
Ook deze jongens wachten niet tot 2022 om een potje petanque te wagen op een van de banen op de Parade. (Foto: Henk van Esch Fotografie )

Kets! Petanque op de Parade

DEN BOSCH - De Europese Kampioenschappen Petanque 2022 vinden pas over twee jaar plaats, maar nu al is Den Bsoch in de ban van petanque. Vrijdag vond op de Parade het officiële tekenmoment plaats voor de komst van de EK Petanque 2022 naar onze stad. Sportwethouder Huib van Olden wilde niet wachten tot 2022, 'maar ’s-Hertogenbosch nu al van de petanquesport laten genieten'.

Als onderdeel van de Bossche Zomer zijn er vier petanquebanen aangelegd op de Parade. Op het paviljoen daar was vrijdag 10 juli het officiële tekenmoment voor de komst van de EK naar Den Bosch. Wethouder Van Olden zette net als de andere officiële partners van het evenement zijn handtekening op een enorme petanquebal en waagde zelf ook een poging op één van de vier baantjes. Hij vormde vrijdag een gelegenheidsduo met Natasha Hoefhamer, die vanwege een beperking rolstoelafhankelijk is. 

Sterker door sport
De overige gastspelers waren jongere en oudere Bosschenaren. Samen vertegenwoordigen zij de doelgroepen van de maatschappelijke spin-off van de EK. Net als bij de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 wordt het evenement ingezet als middel om maatschappelijke impact te bereiken, door beweging te stimuleren en eenzaamheid terug te dringen. Diverse activiteiten in aanloop en tijdens het evenement moeten bijdragen aan een inclusief en vitaal Brabant: samen sterker door sport.

'Petanque is hip'
Lieke Vogels (voorzitter Nederlandse Jeu de Boules Bond) is maar wat blij met de aandacht die haar sport nu al krijgt dankzij de komst van de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 naar Nederland. “Petanque is helemaal hip en dit is nog maar het begin. We gaan er samen met alle partners; Ministerie van VWS, de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, More2Win en Team TOC iets heel moois van maken”, aldus Vogels.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding