Foto:

Cello: ‘Juist in deze tijd kijken we in de zorg naar wat wél kan’

DEN BOSCH - De coronacrisis heeft grote invloed op de zorg. Dat geldt voor cliënten die zorg ontvangen, voor hun familieleden die graag op bezoek willen komen, maar ook voor medewerkers die dag en nacht klaar staan om cliënten een goed leven te geven. In de media is er veel aandacht voor ziekenhuizen en verpleeghuizen. De afgelopen maanden is er ook in de gehandicaptensector hard gewerkt om het coronavirus onder controle te houden. 

Familieleden en cliënten beleefden moeilijke maanden. Zorgprofessionals vervulden meer dan ooit een belangrijke rol in het leven van cliëntenCello is een zorgorganisatie die zich in diverse gemeenten rondom Den Bosch inzet voor mensen met een beperking. Juist in deze periode zijn zorgprofessionals onmisbaar. Zij betekenen ontzettend veel in het leven van mensen met een beperking. Zij zorgen voor vertrouwen, rust en een luisterend oor. Begeleiders vertalen de corona maatregelen voor elke cliënt op individueel niveau, zij staan stevig in hun schoenen en blijven kijken naar de mogelijkheden om iemand zo goed mogelijk te ondersteunen.

Frank van Beers is voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello en vertelt: "Onze zorgprofessionals hebben echt óntzettend hard gewerkt. Daar heb ik diepe bewondering voor. Onze cliënten staan altijd op de eerste plaats. De manier waarop we daar aan konden voldoen, verliep tijdens de coronaperiode niet altijd zoals we het zelf zouden willen. Ook wij moesten ons aan de RIVM maatregelen houden. Toch zijn we er met zijn allen in geslaagd om het virus onder controle te houden. Wij bedanken alle cliënten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers voor hun geduld. Ook in de toekomst wil Cello haar cliënten het beste kunnen geven. Bij Cello zoeken wij juist nu mensen met minimaal een mbo 2 zorgdiploma. Samen kunnen we dit aan."

Verschil maken in de zorg? Wil je weten of zorgorganisatie Cello bij jou past? Kijk dan voor meer informatie op de website: werkenbijcello.nl/kennismaken.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding