Najib Amhali was de laatste artiest in Theater aan de Parade voor de coronacrisis en is de eerste in het nieuwe seizoen. Foto: Jasper Loeffen.
Najib Amhali was de laatste artiest in Theater aan de Parade voor de coronacrisis en is de eerste in het nieuwe seizoen. Foto: Jasper Loeffen. (Foto: Jasper Loeffen)
NLstartop

NLstartop: Musea en theaters openen de deuren

DEN BOSCH - Cultuur was dankzij corona maandenlang iets wat alleen via internet bereikbaar was. Nu zijn de musea weer geopend en kunnen ook de theaters weer voorzichtig bezoekers ontvangen.

Door Lisette Broess-Croonen

Het Noordbrabants Museum heeft tijdens de sluiting een digitale tour mogelijk gemaakt. “Lucas de Man gaf een rondleiding door ons museum. Zo konden mensen ons museum toch bezoeken. Ook hebben we #jeeigenmuseum in het leven geroepen. Kinderen kregen dertig dagen lang een opdracht waarmee ze een eigen museum konden maken. Nu we weer open zijn, proberen we een bezoek aan ons museum zo normaal mogelijk te laten voelen. Op sommige plekken hebben we eenrichtingsverkeer, maar de tentoonstellingen zijn heel ruim opgezet, dus daar hoeft dat niet. Bezoekers moeten wel een tijdslot reserveren, zodat we het aantal bezoekers kunnen reguleren.”

Het Theater aan de Parade heeft twee maanden lang iedere avond een virtuele voorstelling verzorgd. “Iedere avond om acht uur was er een voorstelling. Hiermee bleven we bereikbaar voor onze bezoekers. De meeste artiesten maakten de voorstellingen vanuit huis, maar we hebben ook een keer Han Kooreneef in zijn eentje in de Grote Zaal gezet. Eigenlijk is het theaterseizoen nu afgelopen." 

"Maar per 1 september gaan we weg van de Parade en we wilden de deuren niet stilletjes sluiten. Daarom hebben we in augustus een afscheidsseizoen ‘Dis nie normaal’. Heel veel kleine voorstellingen op plekjes in ons theater waar je normaal gesproken niet komt. Voor het nieuwe seizoen hebben we de handen ineengeslagen met Mainstage, het nieuwe poppodium van de Brabanthallen. We hebben nu twee zalen tot onze beschikking waar we de anderhalvemeterregel goed kunnen handhaven. Een grote zaal voor duizend bezoekers en een kleine zaal voor driehonderd bezoekers.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding