Renovatie Huis van Bosch start in herfst


Foto:

Renovatie Huis van Bosch start in herfst

DEN BOSCH -Nadat een aannemer is gevonden, kan de restauratie van het Huis van Bosch in oktober beginnen. Het huis waar Jheronimus Bosch ooit woonde, bekend als 'De Kleine Winst' aan de Markt, moet over anderhalf jaar te bezoeken zijn als plek waar het leven van de schilder tastbaar aanwezig is.

Architecten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een ontwerp. De volgende stap is het via een aanbesteding vinden van een aannemer die de restauratie gaat uitvoeren. Het is een bijzondere klus, want door de eeuwen heen zijn veel originele onderdelen in het gebouw bewaard gebleven. De restauratie van het Huis van Bosch geeft straks een uniek kijkje in acht eeuwen Bossche bouwhistorie.

Klimaatvriendelijk
Het pand mag dan oud zijn, de manier waarop gerestaureerd wordt zal modern zijn. Het gebouw blijft gasloos en wordt verlicht met LED-verlichting. Isolatie en een lucht-/warmtepomp moeten het pand op klimaatvriendelijke manier verwarmen en koelen. Ook wordt het pand zoveel mogelijk circulair verbouwd.

Canon
Afgelopen maand werd duidelijk dat Jheronimus Bosch is opgenomen in de ‘Canon van Nederland’. Die bestaat uit vijftig personen en gebeurtenissen die samen het verhaal van de Nederlandse geschiedenis vertellen. Bosch' oude woning vertelt straks een deel van dat verhaal, in het Huis van Bosch.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding