Anita de Gier neemt een laptop in ontvangst van Jan de Rond van Mooi zo Goed zo.
Anita de Gier neemt een laptop in ontvangst van Jan de Rond van Mooi zo Goed zo. (Foto: )

Verouderd voor de één, bruikbaar voor een ander

DEN BOSCH - “Voor ons zijn ze niet sterk genoeg meer, maar particulier zijn ze nog prima te gebruiken”. Dit is één van de redenen van Farent sociaal werk om laptops beschikbaar te stellen aan Humanitas Computerhuis via de Laptop Challenge van promotor Mooi zo Goed zo.

Elf laptops zijn onlangs overhandigd nadat de eerste reeks in januari al door Anita de Gier van Humanitas Computerhuis in ontvangst is genomen. In totaal zijn nu veertien laptops en laptoptassen van Farent naar het Humanitas Computerhuis gegaan. De komende maanden zullen er nog een flink aantal volgen.

Verder helpen
Anita de Gier van Humanitas Computerhuis: “Wij zijn erg blij met deze apparatuur. We kijken ze na en voorzien ze van gecertificeerde software en stellen ze daarna beschikbaar aan mensen met een kleine beurs of aan maatschappelijke organisaties. Met deze spullen kunnen we onze voorraad aanvullen en digibeten op weg helpen in de digitale wereld die steeds groter en omvattender wordt. Elke week melden zich mensen bij ons en onze samenwerkingspartners met hun problemen in de digitale wereld. Wij kunnen deze mensen zo mooi verder helpen.”

Humanitas Computerhuis draagt bij aan educatie door computers, les en reparatie aan te bieden. Speciale aandacht is er voor kinderen en (jong-) volwassenen uit sociaal en/of economisch achtergestelde milieus.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding