Foto:

Koning Willem I College reikt diploma’s uit tijdens Konings drive-in

DEN BOSCH - Je studietijd is de mooiste tijd van je leven. Boordevol uitdagingen, maar je weet waar je het voor doet: je diploma. Als je dan door corona niet bij elkaar mag komen met je medestudenten, vrienden, familie en leraren voor de uitreiking van dat felbegeerde papiertje, dan is dat behoorlijk balen. Het Koning Willem I College bedacht een veilige en toch feestelijke oplossing: De Konings drive-in. Tot aan de zomervakantie en in de weken erna vinden in totaal bijna tachtig van deze uitreikingen plaats. Donderdag 25 juni was de eerste.

Bijna 3.000 geslaagde studenten worden uitgenodigd om met hun gezinsleden in een auto te stappen en naar het Koning Willem I College te komen voor een unieke, koninklijke diploma-uitreiking. Eentje waarvoor ze hun auto niet uit hoeven. Nou, heel even dan, om hun diploma te tekenen. Zij rijden een route over de feestelijk versierde campus aan de Vlijmenseweg. Onder het genot van een hapje en een drankje, die ze onderweg in een handig pakketje krijgen uitgereikt. Per drive-in is er plaats voor maximaal 50 auto’s. Bij de organisatie van de drive-ins is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten en diensten van lokale ondernemers.


Diploma op zak

Eenmaal geparkeerd spreekt de directeur van de onderwijsafdeling de gediplomeerden kort toe. Het geluid krijgen zij via hun telefoon. Daarna worden de studenten een voor een gevraagd om hun diploma te komen tekenen. Alles is te volgen via een groot scherm . Dan rijden ze verder. Langs de route staan bekende gezichten, hun leraren en begeleiders, klaar om de studenten uit te zwaaien. Alles op veilige afstand. Met hun diploma op zak verlaten de studenten voor een laatste keer het college. Voor zover ze niet terugkomen voor een vervolgopleiding.


Opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen kunnen thuis meekijken met een livestream via de website van het college. Zo hoeven ook zij niets te missen.

Bijzonder afscheid

”Naar dit moment hebben de studenten hun hele studietijd toegeleefd”, vertelt Cor van Gerven van het College van Bestuur, “We willen ze een bijzonder afscheid geven, ondanks de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus. Het diploma opsturen vinden we te onpersoonlijk. We willen recht doen aan de knappe prestatie die deze studenten hebben geleverd. We zijn ontzettend trots op hen. Natuurlijk staan gezondheid en veiligheid voorop, maar met de nodige creativiteit en aanpassingen kunnen we dit bijzondere jaar toch goed afsluiten.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding