'Glossy' voor Bossche historie uitgebracht

Foto:

DEN BOSCH - Het nieuwe (online) tijdschrift Silva verscheen vorige week voor het eerst. Silva is een digitaal podium voor historisch onderzoek over Den Bosch en omgeving. Het richt zich vooral op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De afwisseling aan onderwerpen is breed. Die gaat van archeologie tot architectuur en van bouwhistorie tot immaterieel erfgoed.

Het tijdschrift biedt onderzoekers de mogelijkheid om hun resultaten toegankelijk te maken. Niet alleen voor andere onderzoekers maar ook om te delen met het publiek. Erfgoed ’s-Hertogenbosch is de uitgever van Silva. Hoofd Dieke Wesselingh: “Ieder artikel belicht een bijzonder onderdeel van de Bossche geschiedenis. Silva richt zich op het publiceren van langere bijdragen, want juist dan ontstaat er ruimte voor verdieping. Artikelen kiezen we op kwaliteit en leesbaarheid. Een goede verantwoording van bronnen is daarbij onmisbaar, zodat artikelen altijd geschikt zijn voor vervolgonderzoek.”

Toegankelijk
De naam is ontleend aan ‘Silva Ducis’. Dat is de oude Latijnse naam van de stad (‘bos van de hertog’). Het blad komt ieder kwartaal uit en is te vinden op www.erfgoedshertogenbosch.nl/silva Silva is gratis te lezen via pc, tablet en mobiel.

PDF
Het eerste nummer van Silva (pdf) is inmiddels te downloaden. Daarin onder meer aandacht voor Bossche vakwerkhuizen, archeologisch onderzoek op begraafplaatsen in ’s-Hertogenbosch en het massagraf op Bastion Baselaar.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding