Emmy van Ruijven schreef het boek 'Supernerd' en bracht dat onlangs uit.
Emmy van Ruijven schreef het boek 'Supernerd' en bracht dat onlangs uit. (Foto: )

Nieuwbakken boeken uit het Bossche

Supernerd

De Bossche Emmy van Ruijven bracht begin deze maand haar boek 'Supernerd' uit, dat zich afsneept in Den Bosch. "Het is een verhaal voor jongeren, superhelden en bergen huiswerk en een nerdy hoofdpersoon", zegt de auteur over haar boek. Het verhaal gaat over Steph, een 'nerdy' meisje dat niets liever doet dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

Het boek 'Supernerd' van Emmy van Ruijven is te koop via haar website:

zonenmaan.net

Reizen zonder op reis te gaan

Teleurgesteld dat een verre reis er deze zomer niet in zit? Geen nood! Je kunt mee op groepsreis met reisbegeleider Ellen Weber. Met de verhalenbundel Vamos! beleef je de 21-daagse reis door Latijns-Amerika gewoon vanuit je eigen achtertuin.

De reis voert langs vulkanen, roze meren met flamingo’s, zoutvlaktes en de jungle. Net als alles lekker loopt, komt er een aardbeving, is de weg weggespoeld of schiet een vader uit zijn slof. Onderweg is het jongleren met verwachtingen. Maar ook: genieten van verrassingen, zoals zwemmen met walvishaaien, een helikoptervlucht over de watervallen van Iguazu en een huwelijksaanzoek.

Deze verhalenbundel tovert een glimlach op je gezicht, maar stemt ook tot nadenken. Sommige vakantiegangers hebben namelijk geen idee wat ze met zichzelf aan moeten op een plek zonder toeristische hoogtepunten. En na een bezoek aan de zilvermijn in Potosí klagen Nederlandse toeristen over stof op hun rugzak, terwijl Boliviaanse mijnwerkers kampen met stoflongen. Waarom reizen we eigenlijk naar de andere kant van de wereld? En waarom in zo’n hoog tempo dat we in de derde week, als we eindelijk op Paaseiland zijn, zo murw zijn van alle indrukken dat we niet meer van de beelden kunnen genieten? ‘Ik ben beeldenmoe’, zegt een deelnemer treffend. Wie na het boek nog even verder wil reizen, vindt op de Facebookpagina ‘Vamos – In 21 verhalen door Latijns-Amerika’ foto’s, filmpjes en achtergronden bij dit boek.

Het boek van Ellen Weber is te koop via:

www.ellenweber.nl

Nachtmissies

Cliff de Rouw, leraar op KC de Springplank, heeft onlangs zijn debuut 'Nachtmissies' uitgebracht. Een jeugdboek over dromen najagen, voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 14 jaar. Vijfenhalf jaar geleden, toen Meester Cliff op Oost-Timor woonde, begon hij aan het verhaal. Hij wilde kinderen meegeven dat ze hun dromen moesten najagen. Dat was ook precies wat hij daar deed op een tropisch eiland.

In het boek heeft Julian nachtmerries die hij moet omzetten in een droom. Hij loopt een klein, donker huisje in. Binnen is het gigantisch. Een enge man, Vladimir, strompelt de trap af. Hij vertelt Julian dat hij naar boven moet. Op elke verdieping zit een missie. Julian durft niet meer te slapen. Het enige, wat hij nog kan doen, is onderzoeken wat dromen precies zijn. Hij leert dat hij 's nachts meeneemt wat er overdag gebeurt, en dat hij dromen kan sturen als hij beseft dat ze niet echt zijn. Met die wetenschap durft hij weer te gaan slapen. Overdag staat hij stil bij zijn verleden, handelt hij in het heden, en denkt hij na over zijn toekomst. Zou het genoeg zijn? Het boek van Cliff is te koop via www.cliffderouw.com.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding