Buurtsportcoaches trekken door Den Bosch en Rosmalen om ook de ouderen aan het bewegen te krijgen.
Buurtsportcoaches trekken door Den Bosch en Rosmalen om ook de ouderen aan het bewegen te krijgen. (Foto: )

Bewegen op het balkon en gymmen op de galerij

DEN BOSCH/ROSMALEN - Door het coronavirus is er veel veranderd. Iedereen is meer thuis en kan bijvoorbeeld niet meer gewoon gaan sporten en bewegen zoals gewend. 

Onlinesporten en ontmoeten is voor velen heel normaal geworden, ook de 65-plussers doen volop mee met onlinelessen. Toch blijft voor bewoners in verzorgingsflats de impact op het dagelijks leven heel groot. De versoepeling van de RIVM-regels gaat voor hun met kleinere stappen. 

Elkaar ontmoeten en samen binnen bewegen is daarom nog niet mogelijk niet voor 65 plussers.
Daarom komen de Buurtsportcoaches komende week wel langs om samen te bewegen, maar allemaal buiten. De Buurtsportcoaches hebben samen met medewerkers van de verzorgingsflats en met Farent in verschillende wijken beweegactiviteiten ingepland. Ze komen naar de bewoners toe en zetten ze in beweging.

De coaches zijn maandag 29 juni om 14.00 uur bij de Rijnflat en bij de seniorenflat aan de Klokkenlaan, om 15.00 uur bij Badeloch, om 15.45 uur bij Hoge Slagen I en om 16.30 uur bij Hoge Slagen II. Vervolgens komen de Buurtsportcoaches op donderdag 2 juli om 11.00 uur bij het Futurahuis, om 13.00 uur bij het wooncomplex aan de Westenburgerweg/Van Hogestraat, om 13.30 uur bij de Meeuwenhof en om 15.30 uur bij de Annenborch.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding